Temat: Menera Thread
Zobacz pojedynczy post
stary 18-06-2008, 09:06   #7644
HuraganBlade
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 01 2008

Stan: Niegrający
Profesja: Elite Knight
Świat: Menera
Poziom: 194
Skille: 95/92
Poziom mag.: 9
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Udenix Pokaż post
A nie wkrecaj mi tu glupot, przyszliscie mnie ubic, a jak ktos nie wiezy, to mam camsa. W tej grze jestem kimś, kto nie chce podporządkowywać się kutasom twojego pokroju, byćmoże Cię to boli, ale nie dbam o to. Bede robil to, co mi sie rzewnie podoba. Nie udawaj też nie wiadomo jak mądrego. To, że już siwiejesz, nie oznacza, że jesteś ode mnie inteligentniejszy. Przypomnij sobie, kto pisał Maciejowi, że mnie niedługo skopią mnie jacyś nałogowi gracze z zatartą granicą pomiędzy Tibią, a prawdziwym światem?
Mam jeszcze dużo do napisania, ale wiem, że tak zacznie się błędne koło, bo ty lubisz molestować klawiature i innych forumowiczow swoimi wypocinami, więc im tego oszczędźmy.
W tej grze jesteś tylko tym kogo ze siebie robisza (podać Ci definicje wyrażenia noob?) podporzadkowywać się nikomu nie musisz, ale zapominasz że szeroka opinia publiczna i każde społeczeństwo w tym nasze to mikroskopijne Tibijskie, potrafi bardzo dobrze i trafnie ludzi oceniać, nie po postach tylko po tym co robia w grze. To co teraz napisałeś po raz kolejny dowodzi tylko Twojej arogancji i małostkowości. Z nieliczenia się z innymi starasz się zrobić zalete? Buntownik? przeciwko komu i czemu? Kulturze osobistej i mówieniu prawdy? Ilu dorosłym ludziom w rl mającym własne rodziny i własne dzieci mówisz: "zrób mi lodzika; możesz mi obciągnąć" itp?

Co do inteligencji. Nie luruje, nie kradne, nie przeszkadzam innym w odpoczynku i rozrywce jaką jest i powinna być gra w Tibie, nie kłame, nie obgaduje innych. Ty to robisz, więc niezależnie od tego co masz do powiedzenia, fakty są przeciwko Tobie. Pokazuje Ci palcem po raz ostatni zasadniczą różnice między nami. Na zmienianie Ciebie ani nie mam czasu ani ochoty a wychowywał Cie też nie będe bo masz od tego rodziców. Pragniesz zainteresowania i uwagi innych jak każdy nastolatek, szkoda że wybrałeś na to taki sposób. Miałeś dobry "przebłysk" i dobre powody podczas zakładania CH, ale wyraźnie nie możesz i nie umiesz się na trwałe się zmienić, jeszcze chyba nie ten czas i zgubiłeś po drodze swoje ideały. Mogłeś być na Menerze kimś kto jednoczy a jesteś kimś kto dzieli. Zrozum że w Tibi nie dorośniesz, jesli nie zrobisz tego w rl.

Co do pisania Maciejowi nie próbuj manipulować moją wypowiedzią, ponieważ chodziło o to że chciałeś sie popisać, pokazać jaki jesteś "twardy man" i podałeś swój adres rl i zapraszałeś wręcz innych do przyjazdu i do pobicia Cie w rl (to jest ta Twoja intelgencja? zero skromności i napinanie się pod byle pretekstem?) więc obdarzyłem to komentarzem, że odrazu widać Twój wiek, który nie pozwala Ci przewidzieć prawdopodobnych konsekwencji. Czytając posty na forum widać u niektórych potężną dawke adrenaliny i ta granica o której piszesz może sie na serio komus zatrzeć i absloutnie nie chodzi tutaj o kogoś w moim wieku. Pamiętasz krzesło z TVN-u? Dotyczyło to 30-latka? czy 15-latka?

BTW, szkoda że w Tibi nie można z Tobą porozmawiać na poziomie, więc zostaje tylko to forum. Mi się osobiście podoba to że widocznie ewoluujesz w bardzo dobrym kierunku. Widać to po treści i formie Twojego ostatniego posta. Chyba że w tym momencie mam do czynienia poprostu z tym drugim ownerem a nie z Czupą.

Tak boli mnie to, że nawet w Tibi istnieją ludzie, którzy utopiliby w łyżce wody drugiego człowieka, tak poprostu dla zabawy i bez wyraźnej przyczyny. Powiem Ci wyraźnie i bardzo wulgarnie. Gówno wiesz o rl bo jesteś dopiero nastolatkiem i dlatego nie możesz i nie umiesz docenić tego co tu możesz stworzyć dobrego dla siebie i dla innych. W rl każdy przejaw dobroci ma swoją cene, tutaj można sobie na to pozwolić, nie przejmując się żadnymi konsekwencjami i nie kalkulując. Rozumie to każdy dorosły człowiek grający w tą gre. Spojrzyj na styl gry innych ludzi w moim wieku takich jak Belasarion, Lady da'li, Gallileus, Buck da zapper itd. może w końcu to dostrzeżesz. Wiek nie świadczy o inteligencji, ale zachowanie tak. Chcesz wyzwania i mi dorównać? ok. Dorównaj mi w pozytywnym zachowaniu w grze, bo noobstwo i chamowatość nie jest żadnym wyzwaniem. Nie sądze żebyś to potrafił i umiał zaprezentować mój styl gry a więc dalej sobie luruj, wyzywaj innych, kłam i obgaduj.

Odbieraj sobie mojego posta, jak chesz, ale to Ty sam wywołujesz że moje wypowiedzi trącą moralizatorstwem i pouczaniem. Bo tak poprostu trzeba. Inni ludzie muszą mieć jakiś miernik, który wykorzystają żeby ocenić co warto rzeczywiście robić a czego nie i kogo się wystrzegać. Ja bym to porównał do osi, na jednym jej końcu stoje Ja na drugim Ty. Nie do nas tak naprawde należy ocena, która postawa ma większą wartość.
HuraganBlade jest offline   Odpowiedz z Cytatem