Zobacz pojedynczy post
stary 19-06-2008, 14:27   #5
TaTaskers
Użytkownik Forum

TaTaskers's Avatar

Data dołączenia: 18 11 2007
Lokacja: Eee...

Domyślny

A ja sie z panami nie zgodzę.

Boty
Ukryty tekst:

Nooby zazwyczaj nie są boterami, a prawie żaden boter nie jest noobem. Oni (boterzy) raczej są mądrzejsi, ale ich zgubą jest pozostawianie postaci bez opieki... Jest kilku boterów, których poprostu nie da sie złapać (50 lvl i 3 bp lf'ow) ale innych wystarczy chwilowo strapowac/zablokować przejście (oczywiście po sprawdzeniu czy to bot) i zebrac kilka potworków na raz, a wtedy już wiadomo co się stanie...

Blokowanie respów
Ukryty tekst:

Blokowanie respów tzn. często na mc kilka postaci blokuje wejście do pewnego expowiska, podczas gdy ich rookstayer expi na bocie...
Trapować można wszędzie, ale trzeba umieć... Więc traperów można podzielić na nooby (z ich trapa można łatwo wyjść) i na doświadczonych rookstayerów (tak rookstayerów), robiących słynny na moim servie trap na mino hell, z którego żaden -13 lvl nie wyjdzie we wszystkich klepkach (nie wiem jak to powiedzieć). To zazwyczaj właśnie Rookstayerzy blokują wejsćia do expowisk, by nabić lvl.

Jakby ktoś nie wiedział to:
Ukryty tekst:

Noob - osoba, grająca już przez dłuższy czas, lecz nie znająca podstawowych zasad, nie umiejąca grać, mimo iż każdy próbuje mu pomóc, zazwyczaj mówi, że to on ma racje a nie my, lub używa wulgaryzmów, by zaimponować innym

Newbie - osoba ucząca się grać, lecz jeszcze nie znająca podstawowych zasad, nie umiejąca grać, lecz słucha czyiś wypowiedzi, patrzy na innych, czyta poradniki i przyznaje się do swoich błędów i uczy się na nich.

Dlatego, postacie rookstayerów blokujące wejście, są niesłusznie nazywane noobami, co im nawet pomaga w pracy. Za to wy myślicie, że oni blokują te expowiska dla zabawy...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Charin Pokaż post
@topic
Wg. mnie to mało miejsc gdzie można w 2 osoby spokojnie zabloczyć teren i otworzyć sklep(1 osoba to w ogólle nic nie zdziała.....).
Sklepik? Heh zazwyczaj resp blokuje się z innego powodu, którego wymieniłem wyżej, a z 3 noob charami można zablokować:
Ukryty tekst:
- Bear Hell (wiecie gdzie )
- Mino hell
- Bear room i całą tamtejszą okolice
- trole < od mino hella
- Poison Cave
- Trolle (na pacc)
- Gobliny (też pacc)
- Skelety (pacc i facc)
- Raty (tak raty, ale nie całkowicie i niezbyt opłacalne)
- Wasp tower
- Rotworm hell
- prawdopodobnie wszystkie respy na rooku

Bugi to wyjątek, bo ich nie da się ztrapować

Przyznam, wam niżej racje, ze każdy raczej ma swoje zdanie na temat tego, a wszystkie nie są do końca słuszne...
Przyznam się też, że czasami też blokuje respy, by niektóre nooby/osoby za którymi nie przepadam nie wchodziły, ale próbuje to robić rzadko..

@Kefka
Jestem noobem? No cóż trudno. Dzisiaj z Nufim ubiliśmy kolejnego botera na bearach. (aż 4 trapy nieudane...)

Ostatnio edytowany przez TaTaskers - 20-06-2008 o 00:46.
TaTaskers jest offline   Odpowiedz z Cytatem