Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Undeadzik
Dinozaury nie pasuja bo zyly 70mln. lat temu a tibia to chyba nie tak dawno :d
|
No w sumie racja... czasy tibi byly pareset lat temu, jak scarabeusze biegaly pod pustyniami, a ludzie bili przy pomocy czarow. <ironia>
Wezcie im pisac nie pozwolcie!
Pomysl zajefajny. Mogloby to byc polaczenie EF, OF, Laguny i Cyclopolis + podziemia podobne do expa z quarami ( chodzi mi o stopien trudnosci owych potworkow). Co do samej wyspy/kontynentu moglby byc on bardzo zorznicowany: gorzysty teren, pelen dolin, tuneli, jaskin, rzek, czasami rozleglych lak (bez przesady) z nowym rodzaje podloza (taka jakby dosc wysoka trawa, jak sie po niech chodzi to wlacza sie animacja i widzimy jak ona sie "rozchyla" miedzy nami, zostawiamy slady, a potem one znikaja, jak slady na sniegu. Roslinnosc moglaby przypominac Tiquande, w sesie te kilku pietrowe drzewa i mysle, ze mogloby tam rosnac bardzo duzo radzajow paproci, one by nadaly pieknego wygladu tym lasom. Co do dostepu, moglby byc quest na jaka maszyne czasu, przy jej pomocy cofalibysmy sie. Jest juz w tibi maszyna snow przenoszaca nas do innego wymiaru 9snu) to czemu czasu by powstac nie miala? Wracajac jeszcze do terenu cipsof moglby wymyslic mniej strome zbocza gor, porosniete trawa i roslinnoscia, nie gole sklay jak top bylo do teraz, to by upiekszyla znacznie Tibie. na tej wyspie poza gadami, mogliby sie znajdowac jacys pierwotni ludzie, male plemionka i ich wioski, cos jak banuta, tylko mniejsze i z dzikusami. tez by mogl byc tam quest na outfit, jak na banucie. No ale jak wyobrazacie sobie nowy kontynet bez miasta? No oczywiscie! Moglby tam powstac fort osadnikow z Thais i venore, ktorzy w ucieczce przed kara/ starym zyciem zaciagneli sie do pionierow, ktorzy przybyli tak jako peirwsi. Wyobrazacie sobie to? Jest to motyw kolonii brytyjskich w ameryce. takie misto pelne przestepcow, wiele zadan dla skrytobojcow (questy), mozliwosc zawarcia przymierza z jedna ze stron (Thais, krol Tibianus albo kolonia). Dawaloby to wielkie mozliwosci i sposobnosc na wiele nowych questow (czy ja sie aby nie powtarzam?).
Co o tym sadzicie? Wiem, rozpisalem sie ale mysle, ze spodoba sie wam chociarz czesc moich pomyslow.
PS, nie czytalem teamtu calego, jak cos juz bylo, wybaczcie
I przepraszam za bledy i literowki