Zobacz pojedynczy post
stary 20-06-2008, 09:52   #33
naja
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 04 2008

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
naja ma numer GG 1405127
Domyślny

Witam

Tak czytam, czytam, czytam i muszę coś napisać od siebie.
Nie będę tu pisał o tym kto ma rację a kto nie, bo w ten sposób można dyskutować w nieskończoność, za to postaram się opisać w skrócie moje spostrzeżenia dotyczące waszych wypowiedzi a dotyczącej Tibii.

1 - Gram w Tibię od czasu wersji 7,6 (różne światy) i jak dotąd zauważyłem wiele zmian, a polegają one na tym, że Cipsoftowi chyba bardziej zależy na grze zespołowej niż na dążeniu poszczególnych graczy do jak największego levela. Oczywiście nie mnie jest sądzić czy to dobre rozwiązanie. Mnie też nie podobają się pewne posunięcia ze strony Cipów i też mam wiele zastrzeżeń, no ale to w końcu tylko gra.

2 - Faktem jest, że wbić się na dobre expowisko na no-pvp graniczy z cudem (choć można na "wydrę" wbić się komuś bo to nie jest nielegalne, ale to już graniczy z tzw.: noobstwem).

3 - Zamiast większej i bardziej dostępnej liczby expowisk (zarówno FACC jak i PACC), Cipsoft idzie w kierunku gry na zasadzie zabawy, dodając nowe bronie, armory i inne, łącznie z nowymi metodami rozmowy z NPC i wypiekaniem nowych słodyczy.

Teraz coś co dotyczy niektórych waszych wypowiedzi no i samej gry:

1 - Nie rozumiem jeśli ktoś tak narzeka na tą grę ale dalej w nią gra Można zawsze sprzedać komuś innemu - po co się męczyć i wprowadzać w stan znerwicowania

2 - Zauważyłem pewien podział graczy:

a - Ci co grają dla zabawy i w nosie mają expienie za wszelką cenę (głównie dorośli gracze i młodzi ale już dojrzali intelektualnie ludzie)
b - Ci co grają tylko po to by mieć jak najwyższy level i jak najwięcej kasy ( Duża grupa niedojrzałych nastolatków. W szkole i w życiu nie dają sobie rady, więc rekompensują to sobie w Tibii wbijając na max level i zarywając noce a tym samym chcą być "kimś" ale tylko na Tibii ) Smutne
c - Ci co dopiero zaczynają przygodę z tą grą. Tu za wiele nie napiszę bo wiadomo, że tu znajdą się zapewne Ci z grupy A jak i B

3 - Zgodzę się z jednym z przedmówców, że to gracze FACC utrzymują się dzięki graczom PACC i to nie podlega dyskusji. Kapitalizm nic dodać nic ująć, więc jak mi jeszcze raz jakiś FACC napisze coś w stylu "go to PACC area", to... ignore.

To tyle jeśli chodzi o moje obserwacje z waszych wypowiedzi, jak i z samej gry.

Tego jest co prawda cała masa, ale wydaje mi się, że napisałem tylko te kluczowo znaczące obserwacje. Dodam tylko, że nikogo w razie co nie miałem zamiaru obrażać. Życzę miłej gry.

Ostatnio edytowany przez naja - 20-06-2008 o 09:58.
naja jest offline