Nie wierzę w Boga. Według mnie, Bóg to wymysł ludzi, ludzi którzy nie umieli sobie wytłumaczyć pewnych zjawisk itd. Tak jak koledzy wyżej, chodzę do kościoła, bo trzeba. Całkiem niedawno miałem bierzmowanie. Co z tego mam? Niby miał wstąpić na mnie duch św. A jaka jest prawda? Teraz mogę wziąć bez żadnych problemów ślub..W ogule cała ta uroczystość...Wielka eminencja biskup. czemu go tak księża wywyższają? Przecież każdy według wierzenia katolików ma być równy...Ale mniejsza oto
Cytuj:
Poza tym. Ludzie wyewoluowali z małp. a Bóg stworzył ludzi na swoje podobieństwo. Więc czy bóg jest małpą?
|
Bóg nie mógł stworzyć ludzi na swoje podobieństwo, teoria Darwina zaprzecza temu. "# zmiany ewolucyjne są wynikiem doboru naturalnego" Jedno z czterech głównych twierdzeń Darwina, ja postrzegam to tak, że Ludzie są wynikiem ewolucji z małp, te zaś z innych ssaków, i to się tak ciągnęło. Jeśli więc Bóg istnieje, to jest jednokomórkowcem? Tak myślę sobie, że Watykan może wiedzieć o wszystkim, ale nie chce ujawniać prawdy.