Zobacz pojedynczy post
stary 24-06-2008, 00:08   #10
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Duke Dran Pokaż post
Po wszystkim zrób defragmentację i powinno być cacy (chociaż ekspertem nie jestem). Możesz też najpierw zrobić defragmentację przed tym wszystkim i sprawdzić jak będzie działał system
Szkoda czasu na defragmentacje. Z tym przyspieszaniem to jest mit pomagało to trochę na FAT32 ale na NTFS to już nie ma znaczenia struktura NTFS jest na tyle dobra, że to czy wszystko jest poukładane czy panuje nieład to nie ma to znaczenia.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez madalioni Pokaż post
W moim przypadku może przynieść szkody, bo mam tam pliki które trzymałem przez te lata.
Heh, a czemu dysku nie podzieliłeś wcześniej na partycje tylko wszystko pchałeś na jedna??. Sam mam dwa dyski łącznie 450 GB do tego trzy systemy na kompie. Główny używany na codzień stoi na partycji 20 GB razem z najważniejszymi programami jak Office antyvirus i inne duperele. Komp się zaczyna sypać robię format c i praktycznie nic nie tracę bo wywalam tylko system i wszystkie inne programy użytkowe które bez problemów po formacie można wgrać z płyty.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez madalioni Pokaż post
czy na 512kb/s jest wogóle sens grać?:baby
Zaczynałem od takiej prędkości neta miałem ją ze 2 może 3 lata i nie narzekałem grałem na niej w Tibie i wszystko było normalnie ba nawet w Quake 3 nie miałem lagów gdzie wszystko się zmienia bardziej dynamicznie niż w Tibii. Taki internet niczemu nie przeszkadza, prędzej stawiałbym na kompa, w drugiej kolejności na LAN.

Możesz spróbować sobie "odśmiecić" trochę kompa programem ccleaner (www.ccleaner.com) czyszczenie dysku + naprawianie rejestru (3 zakładka po prawej)

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem