Zobacz pojedynczy post
stary 30-12-2004, 14:28   #1
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny World of WarCraft: Przełom czy klapa?

Na początku miesiąca była amerykańska premiera WoW'a, za niecałe dwa miesiące (20.02.2005) odbędzie się europejska premiera. Gra będzie w "umiarkowanej*" cenie czyli ~89 PLN** (Cena się zmieniła na 189zł, był jakiś "bug" w ofercie ) a abonament na 1 miech jest gratis. Mam teraz do was pytanie: Co sądzicie o tej grze i czy zamierzacie ją kupić ? Ja osobiście najpierw musze kupić lepszą kartę graficzną (już sobie upatrzyłem pewną) i dopiero potem kupie WoW'a.

A co myślę o tej grze? Moim zdaniem jest to przełomowa gra jeśli chodzi o MMORPG'i*** Gra ma umiarkowane wymagania, 800 MHz'tków, 256 MB Ram'u, 32 MB akcelerator graficzny, karta GeForce2 lub lepsza, 4 GB wolnego na dysku (co to za ilość przy 80GB dyskach ), obsługa Dx 9.0 i ofkors modem (O windowsie już nie wspominam )**** To tyle techniki, co w grze zachwyca? potężny świat bez stref wczytywania (czyli tak jak w Ghoticu), 8 ras do wyboru podzielone na 2 "teamy" (Przymierze: Ludzie, Krasnoludy, Niziołki, Nocne Elfy. Horda: Orki, Nieumarli, Taureni, Trolle) 9 klas (Drut, Łowca, Mag, Pallek, Warlock [Czarnoksiężnik], Kapłan, Zabójca, Szaman i Wojownik)Do tego dochodzi pare skilli i profesji, a czarów nie wypisuje, bo tego jest od groma ale niema żadnego nieprzydatnego czary/skillu/profesji. Depoty działają jak w MU, za wynajem "kratek" płacimy w złocie a wyjąć itemy można w każdym mieście, ale korzystać możemy tylko z Depotu należącego do naszego "teamu". (Ork nie może korzystać z depotu w mieście Elfów). Serwery są podzielone na trzy rodzaje: Normal, PvP i RPG. Normale to są zwykłe servery, atakować można nawet NPC'ów (Co jakiś czas się respawnuje) ale jak zaatakujesz NPC to gracze w okolicy dostaną info, że ktoś atakuje miasto. Na serwerach PvP trwa wielka wojna między Przymierzem a Hordą, i każdy z terenów podzielony jest na 3 strefy: Pokojowa, tam się nie bijemy, normalna gdzie można się lać i "pod oblężeniem" tam się siekamy 24/dobę. Server RPG jest tylko dla wytrwałych, no n00bs, ponieważ tam nie gramy w świecie Warcrafta, tam w nich żyjemy. I ostatni, najlepszy dowód, że gra jest warta kupna: Tylko w USA w ciągu pierwszych 24h sprzedano 240'000 sztuk WoW'a (słownie dwieście czterdzieści tysięcy) co wychodzi 10'000 na godzinę lub jak kto woli 3 gry na sekundę!*****

Info w sieci:
Home page: www.worldofwarcraft.com
PL Page: www.warcraft.cdprojekt.com

----------------------

*-umiarkowana dlatego, że tanie gry są w okolicy 40, średnie 90 a drogie 190
**-cena według sklepu internetowego www.play.com.pl na dzień dzisiejszy.
***-Tibia to też MMORPG (dla niewtajemniczonych: Massive Multiplayer Online Role-Playing Game)
****-Wymagania podane są dla Windowsów 98/ME/2k/XP. Osobne wymagania są dla innych systemów operacyjnych.
*****-OMG, "co myślę" zmieniło się w mini reckę
WOW ile gwiazdek

P.S: Opis gry leciutko wzorowany na CDA xD

Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 30-12-2004 o 17:28.
Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.