Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elizium
Sorki ale gdzie jest KORYTARZ Z RYBĄ? Wydawało mi się że dobrze znam rooka ale za cholere nie kojarze czegoś takiego 
|
W tunelu którym 1 lvl wychodzi z miasta.
Cytuj:
Zresztą właśnie temu i TLYKO temu że wykradziono tą mapkę zawdzięczamy to że ktoś wpadł wreszcie na pomysł z dwoma kratkami. Bo chyba każdy przyzna że pomysł jest debilny i nie ma żadnej logiki ani sensu - bo niby czemu akurat te dwie kratki a nie inne? Myślę że druga częśc questa jest równie debilnie pomyślana - i to właśnie dlatego nikt go jeszcze nie rozwiązał
|
Eclo twierdził, że te dwa pola znalazł własnym sposobem, zupełnie niezależnie od wykradzionej mapy. Natomiast z tym, że żadnej w tym logiki ani sensu, wypada się zgodzić. Czasami podejrzewam, że Knightmare chciał, aby spike sword po prostu znikał co jakiś czas, zupełnie losowo, a silnik Tibii nie udostępniał wtedy czegoś takiego. Kto wie, może najazdy na mainie i inne podobne eventy również są skonstruowane w podobny sposób?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Elizium
Muszę wszystkich bardzo niemile rozczarować... ale jakiś czas temu "wypłyneła" mapka ukradziona jakimś cudem CIPOM i wiele osób studiowało w skupieniu tą mapę w nadziei na rozwiązanie tego questa. Caaałego Rooka kratka po kratce. I przykro mi to stwierdzać - ale nie ma żadnej "trzeciej kratki". Owszem jest jedna kratka zaznaczona ale to jest dziurka do picka w bear room.
|
Niezupełnie jest tak jak mówisz. W każdym razie, nawet gdybyśmy znaleźli trzecią kratkę, to skąd wiedzielibyśmy, co z nią zrobić i jaki efekt powoduje? Druga sprawa to ta, że Tibia zmieniła się nieco od wersji 7.72 i to, co widoczne jest na wykradzionej mapie, może obecnie wyglądać i działać inaczej. Moim zdaniem to są przeszkody, których nie przeskoczymy bez wsparcia z wewnątrz Cipsoftu :-(