Zobacz pojedynczy post
stary 25-06-2008, 08:05   #540
Sir szofer
Użytkownik Forum

Sir szofer's Avatar

Data dołączenia: 19 06 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Na Emeryturze
Imię: Terius
Profesja: Elite Knight
Świat: Refugia
Poziom: 120
Skille: 85/83
Poziom mag.: 8
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dwots Pokaż post
@up, prawda ;d

Po przeczytaniu twojej wypowiedzi o knight'cie zadalem sobie jedno zasadnicze pytanie, jezeli knight dostaje duzo wiecej exp walczac brnoa dwureczna i tym samym jego uderzenia sa wieksze i bardziej efektywne to po co bylby mu skill w shieldingu. Tak czy inaczej wiadomo ze duzo graczy uzywala dwurecznych broni ze wzgledu wlasnie na sile uderzen. Moim zdaniem knight zaczyna byc cos na podobe paladyna walczacego w zwarciu z wieksza liczba hp i troche gorszym leczeniem. No bo jezeli dajmy na to jak to kolega wyzej wspomnial a po wymienieniu broni na dwureczna ilosc zdobywanego doswiadczenia sie rownala, to po co w ogole trenowac skill w shieldingu jezeli gra knighta coraz bardziej opiera sie na atakowaniu i coraz szybszym zdobywaniu doswiadczenia, nizeli chodzenia na polowanie w grupie z innymi profesjami. Wiec co mozna by zrobic aby knight stawal sie naprawde rycerzem a nie latajacym superman'em z avengerem i skillem 90/80? Wiem z doswiadczenia ze ciezko bylo mi isc na hunt z kumpelm (kinght) na 100+ poziomie na duzy hydra hunt i miec z tego profit bez odrobiny szczescia, gdzie moj przyjaciel paladyn na poziomie 140+ bral swojego brata okolo poziomu 90 i mogli sobie pozwolic na wielo godzinny hunt na hydrachbez wiekszej straty lub nawet sporym zysku przy odrobinie szczescia. Nie jestem za tym aby paladyna oslabiac poniewaz wydaje mi sie ze jest teraz w porzadku ale bardziej mi zalezy na tym aby rycerz byl rycerzem i walczyl wiecej bronia jednoreczna i uzywal tarczy do blokowania. Chyba wszyscy pamietamy sutacje z klienta Tibii 7.92 kiedy to avenger mial wiecej punktow obrony (38) niz najlepszy dostepny shield na wiekszosci serwerow mms ktory mial 37 punktow obrony.

Przepraszam ze bez fotek ale bardzo chcialem dodac cos na ten temat od siebie.

WG ciebie d lance jest lepsze od sca?
Gratuluje.....

Rozumiem ,że z załóżmy jakaś fikcyjna bronią 20atk 2handed będę sadził hity większe niż z sca ..........No bo wkońcu jest dwureczne...Ludzie do kurwy nędzy zrozumcie pamiętacie jak nie było mystic blade, royal axe? ta wtedy sie nosiło f axe + d lance a niby czemu? bo d lance miał więcej atk co przekładało się na wyższe hity , natomiast po zdobyciu sca odkładało się to tak jak teraz.
20 [x] 3 [x]
30 [x] 4 [x]
40 [x] 5 [x]
50 [x] 6 [x]
75 [x] 7 [x]
85 [x] 8 [x]
100 [x]
Sir szofer jest offline