Nie chciałem ograniczać się tylko do tych pytań i wolałem żebyście napisali także coś od siebie więcej, no ale w sumie mogę napisać też coś od siebie. Jestem zwolennikiem polskiego hiphopu, chociaż starszymi grupami takimi jak NWA nie pogardzę, bo robią/robiły dobry rap. Jeżeli chodzi o bity większość tych amerykańskich opiera się na loopowaniu kawałków ze starych winyli i szczerze odpowiada mi to, bo dobry bit to połowa sukcesu. Bit wkręca = track odpowiada plus dobra nawijka to to co lubię. Jazz? U takich wykonawców jak np Fisz bardzo lubię, OSTRym nie palę się aż tak bardzo mimo wszystko. Kanał Audytywny właśnie uważam za coś w rodzaju ewolucji w hh, i nie zawsze mam po prostu nastrój by go słuchać, potrafią bardzo szybko zmienić mój nastrój. Lubię zabawę w rapie. Bez przesady oczywiście, ale lubię. Łona, to dla mnie naprawdę wykonawca, którego podziwiam.
edit od Emcessa@
nie chce mi sie pisac nowego posta to napisze tu : D
co do ewolucji hh lubie posluchac eluce i raha na homoxymoronomaturze, plyta porusza bardzo wazny temat, ich opis na last.fm "Dwie wyjątkowe osobowości polskiej fonografii – L.U.C i Rahim. Projekt, który oprócz swych walorów artystycznych (muzyka, liryka, film i grafika) może stać się ponad sezonowym dialogiem na temat ludzkiej paradoksalnie skomplikowanej istoty a zarazem, w związku z opublikowanym w czerwcu 2007r. Czwartym Raportem IPCC (The Fourth Assessment Report of the IPCC) - wielkim ekomanifestem i przestrogą dla współczesnej hiperkonsumpcyjnej cywilizacji."
link do tego, czym jest ten raport na wiki :
http://pl.wikipedia.org/wiki/Czwarty_Raport_IPCC, niektore rzeczy troche mnie przerazily, na wiki moze tego nie byc, tam sa raczej wazniejsze, ale takie bardziej `przerazajace` dla nas poszukalem w necie : o