Zobacz pojedynczy post
stary 26-06-2008, 11:14   #14
Offspringer
Użytkownik Forum

Offspringer's Avatar

Data dołączenia: 17 05 2008
Lokacja: Wrocław
Wpisy bloga: 12

Stan: Na Emeryturze
Offspringer ma numer GG 6265900
Domyślny xD

Cytuj:
Karate pisze:

3. Wybór broni

Sword – W wyobrażeniu większości ludzi, rycerze używają mieczy. Ja też tak kiedyś sobie wyobrażałem rycerza, i jako pierwszą broń wybrałem właśnie sword’a. Stosunkowo lekkie z dużą ilością punktów ataku i obrony*. Bardzo duża liczba swordów urozmaica grę, zawsze można pomarzyć o legendarnym Warlord swordzie, czy też Magic long swordzie (a potem zejść na ziemię i dalej używać swoich podstawowych broni) Miecze są w miarę tanie (BS dostępny z dość prostego questa, GS wypada z demonów, behemotów i quara predators). Sword ringi są najdroższe z ringów wspomagających (wypadają tylko z Orc Leaderów). Zaletą swordów są jeszcze Ice rapiery, które mogą się przydać na wojnach, player killingu etc. Wadą może być to, iż po wyjściu na main’a mamy do dyspozycji jedynie słabiutkiego longsworda, lub two-handed sworda.

* Moim zdaniem def broni jednoręcznych nie wpływa znacząco na obrażenia zadawane nam przez potwory, że nie powinienem tego uwzględniać. Zauważalna różnica będzie jedynie przy użyciu broni dwuręcznej. Wiele ludzi jednak myśli inaczej i chcę to uszanować. Jednakże, wspominać o defie broni już nie będę.

Axe – Widok poucinanych wokół głów jest piękny. To właśnie cechuje topory. Charakteryzuje je największa liczba punktów ataku. Doskonałe do power gameingu. Jedna z częściej wybieranych broni. Są dosyć ciężkie. Cena jest różna w zależności od świata. Wadą tych broni na nowych serwerach jest fakt, że Fire Axe jest dostępny z questa na 60 lv. Można go również wylootować z demonów, ale na to też trzeba przecież poczekać. Ogólnie dostępne są axe ringi które wypadają z krasnali. Po wyjściu na maina możemy kupić barbarian axe który wcale taki słaby nie jest.

Club – Moja ulubiony typ broni. W zasadzie nie wiem czemu. Może z przekory. Większość ludzi uważa ten typ broni za coś gorszego z powodu małej liczby punktów ataku. Moim zdaniem jedynym mankamentem jest to, że po 100lv musimy dalej biegać z warhammerem/skullstaffem. Jednak można tak grać. Najlepszym przykładem może być Pskonejott, najlepszy user clubów w całej Tibii. Jak już wspomniałem obuchy mają najmniejszą liczbę punktów ataku i obrony. Jednak są bardzo tanie. War hammera możemy mieć już na samym początku gry. Club ringi wypadają z Cyklopów, Gargoyle’ów i z Kongry więc są dość łatwo dostępne. Po wyjściu na maina możemy kupić Clerical Mace. (O ile nie kupimy War Hammera – na nowych światach może być problem). Po update, gdy wprowadzono nowego obucha zamiast warhammera możemy używać własnie Arcane Staff na pozniejszych lv. Tylko trzeba wykonać tego questa, a to wcale takie proste nie jest, i zanim ludzie nie beda zdobywali masowo tej broni, nic o zbalansowaniu mówić nie możemy. No i Arcane staff jest dwuręczną więc i tak
SCA>Arcane Staff.
I wszystko jasne..

@Paruv
Nie wiem jak można być takim idiotą/tempakiem, żeby nie domyślić się że ten ktoś może mieć/miał 2 chara? Rotfl..

Ostatnio edytowany przez Offspringer - 26-06-2008 o 11:16.
Offspringer jest offline   Odpowiedz z Cytatem