Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kruul
Powiem Ci coś odnośnie avasta mimo, że sam go używam i nie narzekam ale jak kiedyś nortonem przeskanowałem kompa to coś znalazł i usunął - poszukałem na google i wiesz co to było? keyloger który siedział w zmodyfikowanym pliku rundll32. exe, a wiesz co robił? wysyłał adresy odwiedzanych stron i wysyłał sobie różne statystyki (jakie procesy były aktualnie uruchomione). Zmierzam do tego, że żaden program nie jest w 100% pewny, to że komputer Ci się uruchamia, nic nie widać podejrzanego nie znaczy, że system masz czysty - teraz nie jest jak dawniej, że wirusy utrudniały pracę na komputerze, one siedzą cicho i coś robią (często sobie ściągają sobie dodatkowe keyloggery skonstruowane dla pewnej części osób). Być może masz coś w systemie ale o tym nawet nie wiesz.
Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem.
|
Rozumiem, mi także chodzi o to że żaden program nie jest w 100% dokładny i wynajdzie wszystko, być może mam jakiegoś robaka w systemie nie zaprzeczam, ale nie mowie też że Avast jest złym antyvirem. Jak dla mnie jest dobry i wystarczający bo każdy program ma swoje wady i zalety (Avast także).