Zobacz pojedynczy post
stary 29-06-2008, 20:51   #4437
Thomisson
Użytkownik Forum

Thomisson's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Old Trafford

Thomisson ma numer GG 7120620
Domyślny

Emmanuel Adebayor postawił ultimatum włodarzom Arsenalu. Zapowiedział, że jeśli nie będzie zarabiał tyle, ile swego czasu Thierry Henry to odjedzie z klubu.

W ostatnim czasie klub zaproponował Togijczykowi podwyżkę. Obecnie Adebayor inkasuje 30 tysięcy funtów tygodniowo. Na nowych warunkach dostawałby 60 tysięcy. Jednak zawodnik odrzucił tą propozycje.

- Ludzie pytaja mnie, czy chcę zarabiać tyle co Henry. To jest złe pytanie. Jestem przecież rozważany jako następca Henry'ego, ale jednocześnie nie zarabiam tyle co on. Jeśli Arsenal nie da mi tyle, ile chce to odejdę- powiedział Adebayor.

Henry zarabiał w Arsenalu 120 tysięcy funtów tygodniowo, zatem Adebayor oczekuje 400 procent podwyżki. Togijczyk nie może narzekać na brak zainteresowania innych klubów. Ac Milan i Barcelona są skłonne wyłożyć za niego 30 milionów euro.

- Milan to wielki klub, ale nie zagra w Lidze Mistrzów. Barcelona oferuje dobre warunki finansowe. Wciąż jestem w kontakcie z Arsenalem, ale teraz wszystko zależy od nich - dodał Adebayor.
Thomisson jest offline   Odpowiedz z Cytatem