Zobacz pojedynczy post
stary 30-06-2008, 10:53   #12
Koks_Antoni
Użytkownik Forum

Koks_Antoni's Avatar

Data dołączenia: 22 05 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xeon95 Pokaż post
Witam.
Jest to mój pierwszy post, więc chciałbym was powitać, ale przejdźmy do rzeczy.
Ostatnio w necie dowiedziałem się o tibi, więc chciałbym spróbować w to zagrać, a że ponoć bardzo gra wciąga to chciałbym grać w nią długo.
Mam więc do was kilka pytań, ale odrazu mówie, że nie mam kumpli w tibi, czyli zaczynam grę od zera.
1. Jaki świat polecacie [nie musi być no-pvp bo ponoć są tam nooby]
2. Jaką profesję wybrać na początek [najlepsza dla newbie]
3. Kiedy kupić pacc i czy wogóle kupować
4. Jak to jest z tymi gildiami [czy warto być w gildi i jaka dla low-lvl]
5. Jak szybko osiągnę coś w tibi [bo ile można latać z 8lvl]
Z góry przepraszam za złe dobranie działu i proszę o wyrozumiałość.
1. Co do światów - jeśli ma być świat pvp wybierz najlepiej taki na którym gra mało ludzi np. saphira ale tu jestes narażony na pk ( player killerów ).
Natomiast gdy nie chcesz borykać się z pk i chcesz swiat non pvp polecam ci Honere gdyż ze wszystkich światów non pvp czesto tam jest mniej ludzi online niż na innych serverach non pvp.
2.Moim zdaniem najlepsza profesja dla newbie to knight dość łatwo nim się gra ale skilowani jest dość nudne ( co do skilowania to wszystko masz opisane dokladnie w Tym poradniku.
3.Jeśli masz kase na pacca nalepiej kup wtedy kiedy będziesz miał lvl na ktorym pacc sie przydaje ( rozne questy nowe miejscówki [ expowiska ] ) czyli gdzieś na 50 lvlu i na dobrych skillach żeby marnować pacca na skilowanie.
pacc oczywiście nie jest konieczny ale napewno przydatny ale widzialem 100 + knightow bez pacca i zbytnio nie narzekali
4.Jeśli jesteś newbie i chcesz być już koniecznie w gildi to najlepiej wybierz gildie polakow ( pomoga ci w jez. polskim ) gildie wybierz neutralna ( nie prowadzaca wojen ani mass pk ) po mozesz miec klopoty.
5.lvl wiadomo nie jest najważniejszy ale sie przydaje ;D po wyjsciu z rooka wybierz miasto carlin a potem przenies sie do ab'dendriel ( oblukaj mapke na tibia.pl ) tam masz duzy resp trolli na ktorych mozesz zaczac skilowac i expic. gdy bedziesz mial juz z 12 + lvl i skille po 40 ( broń ) / 40 ( shield ) zapytaj sie tu na forum o respy rotwormow i wybierz sie tam expic.
Mógłbyś też grać ze mną na serverze Nova mój nick to "bonifacy piekarz" jesli jestes zainteresowany napisz mi na forum prywatna wiadomosc albo zrob sobie postac na novie i napisz do mnie pozdro.

chcialem dopisac jescze linki do poradnikow ale jak widze kolega wyzej juz dal

Ostatnio edytowany przez Koks_Antoni - 30-06-2008 o 10:56.
Koks_Antoni jest offline   Odpowiedz z Cytatem