Zobacz pojedynczy post
stary 02-07-2008, 12:36   #12
.Matrik.
Użytkownik Forum

.Matrik.'s Avatar

Data dołączenia: 24 01 2007

Domyślny

Cytuj:
Hmm, nie jest złe. Podoba mi się. Miasto całkiem klimatyczne. Ale wydaje mi się, że ludzie powinni mieć mniej swobody - każdy, kto zostanie złapany na wyznawaniu własnego bożka jest od razu skazywany na śmierć, itepe, itede.
No tak, w sumie mogą mieć specjalne oddziały do wyłapywania heretyków (w końcu mamy prawie dyktaturę/teokrację), co nie musi zmieniać faktu, że na każdym rogu spotyka się jakichś głosicieli zagłady i pseudo - kapłanów. Inna sprawa, że po chwili zostają zwinięci ; ]

Materiał na przygodę: gracze, jak wielu ludzi w poszukiwaniu zarobku zaciąga się do oddziałów anty - bluźnierczych (LoL) i rozpracowują jakiś nowo powstały kult, religię, która dobrze zorganizowana, chowa się po kątach. Dwa warianty - gracze dołączają się doń lub robią krwawą zadymę. Ewentualnie odwrotnie: to gracze zakładają/dołączają się do kultu, starając się go "zalegalizować"/obalić Jedyną Wiarę (dotąd mi się tak proste nazwy bez Vash'Xark'Df [dobra, przesadzam ; )] nie podobały, teraz IMO brzmią nawet nieźle w świecie low - heroic/fantasy).

Takie miasto ogólnie daje dużą swobodę na przygody. Można pomagać kupcom, straży, złodziejom, po prostu samym sobie, władzy lub nawet wszcząć wielki bunt. He, he.

@Ważka

Tyy, weź no i przeczytaj. Co to za post w ogóle???1!/

Tak przy okazji, mam nawet pomysł na jakąś taką prostą mechanikę.
.Matrik. jest offline   Odpowiedz z Cytatem