Zobacz pojedynczy post
stary 03-07-2008, 00:16   #41
Crazy_Frog
Użytkownik Forum

Crazy_Frog's Avatar

Data dołączenia: 02 09 2006
Lokacja: PŁOCK

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Crazy_Frog Pokaż post
Od pewnego czasu mam pewien problem z grą w tibię. Otóż w po zalogowaniu na postać gram, a po pewnym czasie ekran gry zatrzymuję się ( nie mogę się ruszać, pisać etc. ) jedynym ratunkiem jest zamknięcie okna z grą bo logouth nie działa. Moje pierwsze podejrzenie skierowane było oczywiście na magiczną neostradę wymieniłem więc standardowy modem Sagema na router to jednak także nie przyniosło skutku. Myślałem więc że to może kicki ale w czasie tego "zatrzymania się" diody na routerze się palą, gg działa, a stronki się włączają. Zmiana systemu na najnowszy xp sp2 także nie pomogła. Sterowniki do karty graficznej też są zainstalowane. Prosiłbym więc o pomoc gdyż nie znalazłem podobnego problemu

Parametry sprzetu
Dysk > 40 GB
Router > ASMAX AR-904u

W razie jakichkolwiek pytań pisać

Pozdrawiam

Odświeżam, może ktoś rozwiązał ten problem.
Po obserwacjach tego 'zjawiska' doszedłem do wniosku, że te czarodziejskie 'zatrzymywania się' gry następują w miejscach, w których jest dużo grafiki np. w przejściu między skałami do AB z mostu dwarfów.
Net mi działa dobrze - pomiary pingu przed i w czasie zatrzymania to 20-25ms
Stery do karty graficznej instalowałem i najnowsze i oryginalne (przecież karta 64mb powinna dźwigać takie grafiki, inne gry o dużo większych wymaganiach działają płynnie).

Jakieś propozycję?

Zanim odpowiesz na mój post zajrzyj tutaj

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=53789

NAFCIARZE ZAWSZE WIERNI !
Crazy_Frog jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.