Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Bakuo
Dlaczego myślisz, że teraz jest ots? Bo są różdżki, nowe runy, ciekawe animacje? To chyba lepiej jak Tibia się rozwija, niż miałaby stać w miejscu. Kiedyś jedyne co miałeś to jakąś badziewną broń co wyglądała jak patyk z kolcami i 3 rodzaje przydatnych run, uhy, hmmy i sdki. Ja jestem jak najbardziej za tym, aby Tibia szła w przód. Pewnie połowa z was by rzygała tym wszystkicm gdyby od 7.4 czy 7.6 do teraz nie byłoby żadnego update'u.
|
Problem w tym, że należy iść w przód, a nie się cofać.
Bo nie wiem czy zauważyłeś co się teraz dzieje. Tibia zmienia się w kierunku WoW'a, Diablo i innych MMORPG, tyle że wszyscy, którzy kiedyś grali w tibię cenili ją za odmienność, innowacyjność, nie powielanie schematów. A teraz z tibii robią RPG'a jak każdy inny, tyle że z dużo słabszą grafiką i bez głosu. A zmienienie wyglądu paru krzaczków i kamyczków, dodanie paru potworów dużo nie zmieni. Na koniec moim zdaniem doskonałe porównanie - Kiedyś tibia była najlepsza w swojej lidze, a teraz twórcom wydaje się, że przenieśli swoją grę do "ligi wyżej" tylko, że nie może się ona równać z konkurencją pod żadnym względem. Dlatego uważam, że lepszą opcją było zostanie w swojej lidze, a ludzie którzy cenili tibię za oryginalność napewno by przy niej zostali.