Zobacz pojedynczy post
stary 06-07-2008, 10:49   #41
Tompior
UnlimitedWarnWorks

Tompior's Avatar

Data dołączenia: 14 01 2004
Lokacja: Warszawa

Stan: Na Emeryturze
Tompior ma numer GG 3186363
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar Pokaż post
Taa, zwłaszcza, że jest mega awaryjny, ma słabe exclusivy i lamerski Live, pełen noobów i cheaterów? Serwis microsoftu w Polsce nie działa zbyt sprawnie i zdarza się, że na konsolę z serwisu można oczekiwać do miesiąca, a czasem ponad.

Niestety, ale bebechy też się liczą. Porównując gry multiplatformowe można dostrzec, że grafika na x0 jest słabsza, w grach z otwartym światem jest duży pop-up (patrz: GTA IV na przykład), mniejszy framerate etc.
XBL bardziej dopracowane, kwestia sprzeczna. Weźmy Battlefield: Bad Company - w x0 gra sieciowa jest rozwiązana metodą p2p, więc wszystko zależy od łącza hostującego czy są lagi czy nie. Natomiast na ps3 BF:BC ma dedykowane serwery, dzięki czemu nie doświadczyłem ŻADNYCH lagów. Do tego system online PS3 właśnie się rozwija i jak tylko Sony go dopracuje - pobije x0 na głowę, ponadto gdy wyjdzie Playstation: Home, konsola microcrapu będzie się mogła schować ; )
Ale muszę przyznać, Sony ostro daje dupy i dopiero po 2 latach istnienia konsoli wprowadza update, który powinien być od samego początku. Mało tego, zapowiada go jak jakąś premierę gry stulecia.
Serwis microsoftu - reklamowalem juz 2 razy pady i wrocily do mnie po tygodniu. Z reklamacja konsoli tez nigdy nie slyszalem o zadnych problemach.
W CoD4 na XBL tez lagow koledzy nie maja.
Lineup exclusive lepszy na ps3 niz na xbox 360? Czy ty probujesz nam mowic, ktore gry sa lepsze? Kazdemu podoba sie co innego.
Next. Skad wiesz, ze ps3 online pobije na glowe xbl? Nawet jezeli tak sie stanie, to M$ szybko sie wezmie za jeszcze lepsze dopracowanie opcji live.
GTA4 - lepsza grafika i gramerate na ps3? Chyba zartujesz. Od samej premiery byly problemy z gta4 na ps3 - wieszanie, framedropy itp. (wiem, ze pozniejsza latka naprawila kwestie wieszania).
Obejrzyj sobie rozne porownania gta4 na xboxie i na ps3. Najczesciej wygrywa xbox, albo jest remis. Nie ma zadnej roznicy w plynnosci gry.
Aha i nie wiem skad wziales te pomysly z pop-upami. Mi w ciagu 35h gry zaden sie nie zdarzyl na X0. Wystarczy miec dysk i wszystko jest ok
Warto rowniez wspomniec, ze na PS3 trzeba instalowac (niektore) gry na dysku. DMC4 - 5GB? Czas instalacji - 30-40min? Zwiekszenie szybkosci loadingow - 1 w porywach do 2 sekund - wow.
GTA4 - rowniez instalacja i rowniez poprawa loadingow o 1s.

Co do PS: Home - nie kazdy lubi grac w Second Life'a.

Ostatnio edytowany przez Tompior - 06-07-2008 o 10:53.
Tompior jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.