Zobacz pojedynczy post
stary 06-07-2008, 10:55   #42
Nadrill
Użytkownik Forum

Nadrill's Avatar

Data dołączenia: 25 10 2005

Nadrill ma numer GG 3764880
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gogar Pokaż post
Taa, zwłaszcza, że jest mega awaryjny,
Od zeszłego roku wychodzą modele 65nm, które nie mają problemów z RRoD. Ogólnie jeśli ktoś ma starszy model, wysyła go na gwarancję - będzie miał bebechy jak te nowe. Fakt, trochę lipa, ale innego rozwiązania nie było.

Cytuj:
ma słabe exclusivy
Cytuj:
A PS3 ma genialnego MGSa, Uncharted, w którym widoki zapierają dech w piersiach, Gran Turismo, które jest najlepszym symulatorem samochodowym jaki kiedykolwiek powstał i wyliczać można jeszcze chwilę.
Szczerze mówiąc, to kwestia gustu, ale mówiąc, że ma słabe, to pomyłka. Wiesz, MGS wyszedł dopiero 1,5 roku po premierze konsoli, a GoW parę tygodni. Porównanie pod tym względem trochę dziwne, ale prawdziwe. Jednakże MGS to gra skierowana do trochę węższego grona odbiorców, ja np. nie grałem we wcześniejsze(prócz MGS2), więc już odpadam. Nie zrozumiem, o co w tej grze biega.

Porównajmy:
-MGS4
-Uncharted(które jakieś super nie jest, ale IMO takie 8+)
-GT5(które ma 4 trasy, brak kraks i tylko - w porównaniu do wcześniejszych części - 70 samochodów? Na dodatek to nie jest prawdziwe GT, tylko Prologue..)
I już. Dużo exclusive'ów, nie ma co... A, jeszcze Haze jest.

Cytuj:
i lamerski Live, pełen noobów i cheaterów?
Jak mogą być czity na konsoli? Oo Kolejny bezpodstawny argument. Nooby są na każdej platformie, a na X360 można wybrać Ranked Match, w którym zagrasz z graczami o umiejętnościach podobnych do twoich. A Live niby czemu jest lamerski? Jest dobrze zrobiony, każda gra ma achievementy do zdobycia(trofea w PS3 coś nie ten-teges, skoro 2.40 wycofali), jeden stały system komunikacji.

Cytuj:
Serwis microsoftu w Polsce nie działa zbyt sprawnie i zdarza się, że na konsolę z serwisu można oczekiwać do miesiąca, a czasem ponad.
Cóż, zdarza się... Co nie oznacza, że tak zawsze jest, np. kumpel dostał po 1,5 tygodnia.

Cytuj:
Niestety, ale bebechy też się liczą. Porównując gry multiplatformowe można dostrzec, że grafika na x0 jest słabsza, w grach z otwartym światem jest duży pop-up (patrz: GTA IV na przykład), mniejszy framerate etc.
http://www.gametrailers.com/player/33470.html

Już nie przesadzaj z tym bronieniem PS3, widać, że na X360 jest ostrzejszy obraz(na PS3 jest aliasing, przez co jest bardziej rozmazany).
Framerate:
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=139270

Old 360: 31.990fps
Old PS3: 26.460fps
New 360: 31.627fps (3.77% torn frames in full capture)
New PS3: 26.504fps

Faktycznie, na PS3 jest płynniej!

Cytuj:
Recenzja GRID w PSXExtrene
"Wersja na X360 spodobała mi się bardziej niż ta na Chlebak(PS3) - animacja śmiga płynniej, tekstury wyglądają ździebko ładniej, a i chlebakowy aliasing trochę drażni."
To przykład który miałem pod ręką. Z większością gier tak jest, jak widzę.

Cytuj:
XBL bardziej dopracowane, kwestia sprzeczna. Weźmy Battlefield: Bad Company - w x0 gra sieciowa jest rozwiązana metodą p2p, więc wszystko zależy od łącza hostującego czy są lagi czy nie. Natomiast na ps3 BF:BC ma dedykowane serwery, dzięki czemu nie doświadczyłem ŻADNYCH lagów.
Wyszedł patch, nie ma lagów. Ale że Ty kierujesz się 1 przykładem oceniając całość... to co ja mogę powiedzieć o PS3 na przykładzie Assassin's Creeda(wyłączanie się gry, tekstury, framerate), obecnym update'cie konsoli, który został wycofany, braku wibracji w SixAxisie(mówili, że nie da się dać wibracji, gdyż są żyroskopy...)? Niby takie małe rzeczy...

Cytuj:
Do tego system online PS3 właśnie się rozwija i jak tylko Sony go dopracuje - pobije x0 na głowę, ponadto gdy wyjdzie Playstation: Home, konsola microcrapu będzie się mogła schować ; )
Ale muszę przyznać, Sony ostro daje dupy i dopiero po 2 latach istnienia konsoli wprowadza update, który powinien być od samego początku. Mało tego, zapowiada go jak jakąś premierę gry stulecia.
Od kiedy to się niby rozwija? Poprawili sklep, dali możliwość 100 osób na friendliście, a Home miał wyjść w zeszłym roku.
Na koniec: nie mam żadnej konsoli(do czasu, huehue), takie jest moje spojrzenie na sytuację.

Tompior dał jeszcze jedną ważną rzecz - Blu-Ray(tylko że gry instalują się 5-10 min, nie 40 ). Fakt, technologia przyszłości, ale na razie tylko szkodzi. Odczyt napędu jest zbyt mały, przez co musimy instalować gry. Nowość, większa pojemność i lepsza technologia, a tu krok do tyłu? Chore.
W przyszłym tygodniu chyba kupię konsolę, i to raczej X360, patrząc na to co napisałem(i na lineup gier...)

Ostatnio edytowany przez Nadrill - 06-07-2008 o 11:07.
Nadrill jest offline   Odpowiedz z Cytatem