Co mnie wk*****a? (Nie, żebym się przez to ciął...)
1. NOOBy - myślą, że są fajni, używają tego słowa nie mając pojęcia co to
2. Scammerzy - no litości... "Kto mi zaufa dostanie DSM" Jak można być tak tępym (zakładając, że trochę zna się ekonomię w tej grze) i się na to nabrać? Już na Rookgaardzie dostaje się kopa od PL'ów i się powinno wiedzieć, że nasze "pipole" nie są tacy "friendly"
3. Bry - ja akurat mam takie doświadczenie, że BRy w Tibii są jeszcze głupsze od polaków. Chodzi tu o inteligencję. Takiemu BRowi można coś tłumaczyć, on zrobi swoje. Napisze się mu coś po angielsku w "tibijskim języku" (czyt. trade for xxx itp) a ten zaczyna nawijać po portugalsku i czasami doprowadza do szału osoby znajdujące się w pobliżu.
4. PLe - ich kozaczenie przez kable, wjazdy dzieci na rodziców itp.
5. Brak jakiejkolwiek kontroli graczy w Tibii ze strony Cipsoftu (chodzi mi o jakiś test języka angielskiego)
6. Botterzy - skoro nie potrafią grać, lub jeśli im się nie chce to po co grają?
7. Zwiększony dmg (po którymś update) na wyspie Rookgaard
8. Tanie potiony na Rookgaardzie ( Nooby są prawie immortal )
9. Bezkarność ludzi na serwerach non-pvp
10. Głupota niektórych GMów
11. Żebranie o itemy
12. Gracze co na siłę usiłują ci wcisnąć przez 10 minut chleb w celu "szybkiego zarobku"
13. Spammerzy
14. Dzieci co się chwalą, że mają postać na XXX poziomie przez co ich prącie wypełnia się krwią.
15. Głupota Cip -> biorę podręcznik z fizyki i idę bloczyć DLe (czyt. Spellbook z defem)
16. Wysyp rookstayerów