Cytuj:
Oryginalnie napisane przez =eQQ=
Zalamuja mnie te wasze teksty o rownouprawnieniu. Szkoda ze zaslaniacia sie rownoscia plci tylko wtedy gdy wam wygodnie. "Widzicie w nas mężczyzn w pełni, przypominacie sobie tylko jak trzeba wynieść śmieci, kontakt naprawić, zwolnić miejsce. Nie jestem już w pełni mężczyzną, bo nie ma takiej potrzeby. Pani jest w pełni mężczyzną."
|
A ja uwielbiam męski szowinizm ; ).
Owszem, panuje równouprawnienie. Jeśli dorośniesz i zamieszkasz z kobietą to zrozumiesz, na czym tak naprawdę to polega.
Nie zamierzam być mężczyzną - typowo męskie zajęcia pozostawiam mojemu chłopakowi. Lubię krótkie spódniczki, szpilki, makijaż... Lecz czy jest coś złego, jeśli walczę o równe postrzeganie kobiet i mężczyzn? Dlaczego facet ma być za coś chwalony, a kobieta mieszana z błotem? Za tą samą rzecz?
Jeśli już rozmawiamy o zbyt szybkiej inicjacji seksualnej wśród młodzieży to ma ona miejsce zarówno wśród chłopców, jak i wśród dziewcząt. Dlaczego faceci wymagają, by kobieta była dziewicą (dla każdego kolejnego chłopaka), a w przypadku chłopców nie ma to znaczenia?
Dla kogo dziewczyny się tak ubierają, dla samych siebie?...
Cytuj:
Taa, tylko że jak facet będzie kochał się z trzema kobietami naraz to nie zajdzie w ciąże. Kobieta w odwrotnej proporcji (czyt 3 facetów, 1 kobieta) szanse ma duże. A jak wiadomo ciąża to problem tylko i wyłącznie damy, bo w końcu piętnastolatka z 'brzuchem' to symbol kobiety która się s*****ła.
I w tym nie ma żadnej równości płci.
|
Masz rację, jest to jej problem. Tak stworzyła nas natura. Lecz nie jest to tylko jej wina - a tylko ona jest potępiana. I w tym jest problem... W końcu musiała się z kimś przespać, by mieć to dziecko, prawda? Chyba, że jest wiatropylna...