Cytuj:
Oryginalnie napisane przez =eQQ=
Ja nie dyskryminuje kobiet, tak samo watpie, czy robia to autorzy cytatow przytaczanych w linku ktory podalem w poprzednim poscie. Widze tez ze nie chcialo Ci sie przeczytac ten artykul do konca. Dodatkowo, piszesz ze 'typowo meskie zajecia pozostawiam mojemu chlopakowi', ale jednoczesnie wymagacie, abyscie byly traktowane jednakowo. Czyli sprawdza sie to, co powiedzialem, ze jestescie za rownouprawnieniem w momentach gdy wam to pasuje. Bo jesli chcecie byc tak samo traktowane w sprawach np. sexu, to dlaczego macie byc traktowanie inaczej w sprawach np. zatrudnienia? Jesli zadacie takiego samego traktowania, to dlaczego nie pracujecie w kopalniach, czy nie kopiecie rowow? Wymagacie od nas abysmy stawiali was na rowni, jednak jestescie stawiane wyzej, bo gdy cos wam nie pasuje zaslaniacie sie 'rownoscia', a gdy cos nie pasuje facetom, to zaslaniecie sie swoja kobiecoscia. Jesli powiem to ktorejs dziewczynie w twarz, to zostane nazwany chamem, prostakiem i ze nie jestem prawdziwym facetem, ale juz facet nie moze wam powiedziec czegos takiego.
Jesli jestescie za rownouprawnieniem, to badzcie konsekwentne. Nie zaslaniajcie sie swoja plcia gdy wam brakuje argumentow. 'Bo ja jestem kobieta', dobre...
|
Rozmawiamy o równouprawnieniu w sferze seksualnej, którego w naszym kraju jak nie było, tak nie ma.
Nie chce być wcale traktowana jak facet - ale to nie znaczy, że pozwolę traktować siebie gorzej. Inaczej - tak, ale nie gorzej. Nie możemy mówić, że tylko panowie mają do czegoś prawo odbierając je kobietom. Owszem, istnieje podział na zawody/czynności typowo męskie oraz damskie, lecz w większości wynika to z biologi, predyspozycji, ewentualnej budowy ciała. Wcale się nie buntuję, że gotuję teraz obiady. Chcę i lubię - to dlaczego nie? Lecz w przypadku, gdyby ktoś mi to kazał robić, tylko dlatego, że jestem kobietą to bym była zła...
Chcę mieć prawo do równych zarobków, do wolności, także do spania z kim chce, na takich samych zasadach jak w przypadku mężczyzn. Czy coś jest w tym złego?
Cytuj:
W Polsce to niestety niemożliwe. Nasze społeczeństwo jest sto lat za, chociażby zachodem Europy żeby pewne sprawy pojąć.
|
Masz rację, jesteśmy w tyle. Lecz powinniśmy być tego świadomi i dążyć do tego, by jak najszybciej dogonić resztę Europy. Zacznijmy więc zmieniać świat od siebie, od naszego najbliższego otoczenia.
Cytuj:
Mylicie się sądząc, że tylko dziewczyna może łatwo utracić dziewictwo. Tysiące nastolatków straciło dziewictwo... masturbując się. Jest to o tyle łatwiejsze, że chłopak zadowala się "sam". Inna sprawa, jeśli dziewczyna się masturbuje (jako dziewica), bo to już jest nienormalne (jeśli masturbację chłopaka można w ogóle nazwać normalnym), bo kobiety z natury są bardziej uczuciowe i seks wiążą z uczuciem (emocje, chociaż cielesne czasem też).
|
Masturbacja nie jest niczym nienormalnym, zarówno w przypadku kobiet, jak i mężczyzn.