Zobacz pojedynczy post
stary 09-07-2008, 20:35   #127
Sweeper
Użytkownik Forum

Sweeper's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2008
Lokacja: Zielona Wyspa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 75
Skille: zal.pl
Poziom mag.: 7
Sweeper ma numer GG 3289826
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Rozmawiamy o równouprawnieniu w sferze seksualnej, którego w naszym kraju jak nie było, tak nie ma.
Lidia, moja wypowiedź tyczyła się tego tematu...

A co do równouprawnienia w innych sferach życia, zacznę od cytatu twojej wypowiedzi:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
Nie chce być wcale traktowana jak facet - ale to nie znaczy, że pozwolę traktować siebie gorzej. Inaczej - tak, ale nie gorzej. Nie możemy mówić, że tylko panowie mają do czegoś prawo odbierając je kobietom. Owszem, istnieje podział na zawody/czynności typowo męskie oraz damskie, lecz w większości wynika to z biologi, predyspozycji, ewentualnej budowy ciała. Wcale się nie buntuję, że gotuję teraz obiady. Chcę i lubię - to dlaczego nie? Lecz w przypadku, gdyby ktoś mi to kazał robić, tylko dlatego, że jestem kobietą to bym była zła...

Chcę mieć prawo do równych zarobków, do wolności, także do spania z kim chce, na takich samych zasadach jak w przypadku mężczyzn. Czy coś jest w tym złego?
Takiego równouprawnienia nie było, nie ma i nigdy nie będzie. Tak jak to napisałaś sama jesteśmy różni. Ale Ty zwróciłaś szczególną uwagę na różnice w budowie fizycznej jako przykład podając odmienne postrzeganie na płaszczyźnie psychicznej, o którym nic nie wspomniałaś, a które jednak wydaje mi się dużo ważniejsze, bo to ono w większym stopniu determinuje to co dzieje się pomiędzy światami kobiet i mężczyzn.
Nasze umysły są różne, tak samo różne są definicje wartości jakimi kierujemy się w życiu, a szczególnie w doborze odpowiedniego partnera.
To, że mężczyzna szuka kobiety, która jest " z grzeczego domu" wynika w głównej mierze z ukształtowani jego psychiki.
Nie można nazywać nas chamami czy szowinistami, dlatego że tak jest ponieważ taka jest męska natura, mogłybyście to robić gdyby to był jeden sporadyczny przypadek kiedy sie trafi taki facet. ale skoro 99% mężczyzn myśli w ten sposób oznaczać to może tylko tyle, że ta świadomość, poszukiwania takiej kobiety, nie wynika z naszego widzi mi się a z tego że już jesteśmy tak ukształtowani przez naturę.

I z tego co wiem od innych Kobiet, one jednak też mimo wszystko wolą chłopaka, który wcześniej nie miał zbyt dużo doświadczeń... ponieważ daje to większą swobodę i bezpieczeństwo.

W innych dziedzinach życia jest podobnie. Chociaż i kobiety i mężczyźni mają dwie ręce i głowę, nie mogą robić tego samego, ponieważ kierunki w jakich sie kieryjemy w myśleniu są zupełnie przeciwne, tylko nieliczne przypadki powodują że na tej samej ścieżce staje obok siebie kobieta i mężczyzna. Mamy swoje światy w których chcemy się spełniać, i jeżeli jakaś kobieta na siłę dązy do tego aby wedrzeć sie to świata gdzie są nasze "zabawki" i obowiązują nasze zasady mamy pełne prawo poczuć się zagrożeni. to tak jak z dziećmi. Chłopcy siędzą w piaskownicy i bawią sie samochodami a dziewczynki wpadają, wrzucają lalki do garażu z piasku i robią zabawę w dom. nic na siłę. jeżeli zdobędziesz nasze zaufanie to sami po naszym świecie Cie oprowadzimy, i do naszej piaskownicy pełnej koparek i wozów strażackich pozwolimy Ci dorzucić jakąś lalkę.

Ostatnio edytowany przez Sweeper - 09-07-2008 o 20:40.
Sweeper jest offline   Odpowiedz z Cytatem