Zobacz pojedynczy post
stary 09-07-2008, 22:55   #148
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
Właśnie dlatego powinno się najpierw poznać tą osobę, aby mieć 100% pewność, że nie opuści. Jeśli tylko będzie szczęśliwa ze swoim partnerem, to nie będzie to wielka tragedia.
Nie bądź taki pewien ; ).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post
W moim otoczeniu na przykład, mimo że nikt nie jest zwolennikiem feminizmu, itp., to kobiety są i tak traktowane dużo lepiej od mężczyzn i nigdy się na nic nie uskarżały (na brak przytulania przy każdym spojrzeniu, ale nvm ). W moim odczuciu każdy ma szansę robić karierę zawodową, ale czy naprawdę warto ryzykować skoro pozycja kobiety w Polsce, jeśli ma się normalnego męża, jest wręcz nienaruszalna? Na zachodzie czegoś takiego już nie uraczysz.
Ruch feministyczny w Polsce jest źle kojarzony, głównie z radykalnym feminizmem,. Niestety. Pojęcie to zmieniło swoje znaczenie. Dlatego też osoby, które mają takie poglądy do końca o tym nie wiedzą...

Brak kariery zawodowej oznacza zależność od męża. To on daje pieniądze, a co za tym często idzie - wymaga. Poza tym, w przypadku, gdy zostanie sama (z różnych przyczyn) jest naprawdę w kiepskiej sytuacji. Bez pracy, bez doświadczenia, bez prawa do emerytury... Poza tym, nie każda kobieta chce siedzieć w domu. Macierzyństwo zaś nie powinno być problemem przy robieniu kariery... Wydaje się, że to niemożliwe... Lecz kobieta może pracować w czasie ciąży. Oczywiście, nie na każdym stanowisku, lecz dość długo może. Przed urodzeniem dziecka ma wolne, po także. Następnie albo ona, albo ojciec idzie na urlop (lub dzielą go między sobą). W takiej sytuacji pracodawca mając do wyboru zatrudnić kobietę albo mężczyznę, będzie miał świadomość, że oboje mogą wziąć urlop po urodzeniu dziecka... i wybierze zgodnie z ich kwalifikacjami. Nie ze względu na płeć.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post
Pary homoseksualne cywilizacyjnym krokiem w przód? Aż w końcu wszyscy poginiemy
A dlaczego nie? Mi to nie przeszkadza... No i nie poginiemy ; ). Nie wiem, dlaczego tak uparliśmy się do krytykowania wszelkich "inności". Kiedyś homoseksualizm był wyższy nawet od hetero~.

Ostatnio edytowany przez Slythia - 09-07-2008 o 22:57.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem