Zobacz pojedynczy post
stary 10-07-2008, 13:26   #186
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel Pokaż post
To akurat dzięki powszechnej laicyzacji społeczeństwa, które karmi się najróżniejszą, łatwą do przyswojenia papką, głównie przez media i polityków (patrz: lewica).

@Arashel
Po przeczytaniu twojej wypowiedzi mam wrażenie, że twoje wyrabianie poglądów skończyło się gdzieś na oglądaniu TVN-u 24.

Cóż, właściwie XX wiek i dalej to jeden z najtrudniejszych okresów dla Kościoła...

Zmuuuuś iiiich.
XX w. to jest kluczowy wiek dla Kościoła. I nie jest wcale najtrudniejszy- wręcz przeciwnie.
@Arashel ja wątpie, żeby Twoje wyrabianie poglądów zaczęło się nawet na TVN 24. Szczerze to powtarzasz zasłyszane gdzieś myśli.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post
Ostatnio co raz bardziej zastanawiam się skąd się tyle wielkich i zbuntowanych ateistów rodzi w tak młodym wieku... środki masowego otępiania? Niektórzy nawet chrześcijańskie symbole biorą za antychrześcijańskie.

Buntujecie się przeciwko wierze, o której mało co wiecie. Buntujecie się, bo tego po prostu nie rozumiecie albo to jest trendy.
Z tym panem się zgodzę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Arashel Pokaż post
Omg...
W przeszłości tyle krucjat i innych prześladowań niewiernych ze strony
katolików...
A teraz to udają wielce pokrzywdzonych...

Kościół powinien mieć gówno do gadania!
Księża na mszy powinni walnąć po raz setny te same kazanie (5-10min) i
wypuścić biedne znudzone dzieci do domu, a nie przez 30min nawijać jaka to
władza grzeszna, że łamią przykazania bo pozwalają na eutanazję, aborcje i pies
wie jeszcze co...

@Topic
Od kiedy to krzyżyk taki należy tylko do kościoła???
Jedynie gówno do powiedzenia powinieneś mieć Ty. Rozumiem czyjeś poglądy, akceptuje czyjeś orientację, ale żeby NIE upominać za eutanazję i aborcję? Nie chodzi o to, że nie akceptuje kogoś, kto jest za tym, ale zezwolenie na w/w to jest tak jakby ktoś pozwolił mordować w biały dzień. Możliwość pozbycia się starszej pani z góry? Czy nie planowane dziecko? Sam fakt- dziecko może miałoby lepiej gdyby go nie było, niż gdyby rodzic-debil planował aborcję. Ja bym takiemu dziecku nie spojrzał w oczy. Eutanazja to nie jest odcięcie się od życia- to jest dodatkowa możliwość zabójstwa. Może ktoś się sam na nią zgodzić. Nic do tego nie mam- jeśli jest idiotą jego sprawa. Ale KTOŚ INNY żeby decydował o życiu osoby nieprzytomnej? Ktoś, kto może tej osoby nie lubić? Ktoś, kto może mieć zysk z śmierci danej osoby? Tylko proszę mi tu nie pieprzyć, że takie przypadki to jeden na milion. Tyle, że tym jednym może być każdy. A większość/część ludzi straciła już honor dawno, i ten dyshonor jest chyba ewentualnie przekazywany rodowo. Ja bym na miejscu debila, który zezwala na eutanazję zastanowił się ile warte jest życie ludzkie. I napisałbym po tym stosowną notkę do polisy ubezpieczeniowej.

PS. nazywanie kogoś idiotą czy debilem nie jest obrażaniem. Bynajmniej ja kogoś w ten sposób nie obrażam. Idiotyzm i debilizm to jest choroba. Osoba, która jest na nią chora jest idiotą, lub debilem. Ja jedynie mogę podejrzewać takie upośledzenie i czysto profilaktycznie, ewentualnie, nieznacznie mogę kogoś nazwać w ten sposób.

@Nah- podejrzewać mogę. Mogę zaakceptować czyjeś poglądy- jeśli nie mają chociażby najmniejszego realnego zagrożenia dla społeczeństwa. Wiem, że to jakoś głupio brzmi, ale o to mw. chodzi.

Ostatnio edytowany przez Nari - 10-07-2008 o 19:13.
Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem