Pobawmy się w counter-quote:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer
...lub rookstyler
|
O tym jeszcze nie słyszałem. Też nieźle i też błędnie.
Cytuj:
Chyba dlatego, że nie wiedzą jak się tam kurczę dostać.
|
Bywają i tacy, których na Mainlandzie koszą jak zboże jesienią, lub którzy nie potrafią wydajnie expić bez PACC. A sporo takich. Szczęściem dochodzą nowe expowiska i dla darmowych, choć to kropla w morzu...
Cytuj:
Ot taka "fajna monotonia" =)
|
Ano.
Cytuj:
Przyznam szczerze, że nie spotkałem się z taką grupą.
Kradzież łupu? po cholere rookstayerowi jakiś dodatkowy sword? Są za leniwi / mają wystarczająco dużo kasy by sobie darować
|
.
Ja niestety tak. Niektórzy, którym ktoś np. nie dał czegoś za darmo lub którzy spotkali się z niechęcią stają się złośliwi i właśnie tak robią. Kradną lootbagi (i ogólny łup) tylko po to, by wrzucić go do wody lub zniszczyć w inny sposób. Sam tak straciłem sporo łupu.
Cytuj:
Dobijanie potworów? Chyba to rookstayerom się dobija. Np mnie zawsze ktoś podbiegnie i zacznie nawalać minotaura mimo próśb.
|
Znam to. Ale patrz wyżej - wspomniani złośliwcy istnieją i tylko czekają na newbie, któremu mogą przeszkodzić. Trąci paranoją, ale to niestety prawda.
Cytuj:
Que? Przebijają ich oferty? Give me a break, lol. O co Ci chodzi? Myślisz o tym, że dają np 10gp więcej za plate shield? Rookstayerzy (większość, mogą być wyjątki) nie interesuje się zbieraniem ekwipunku, który jest niezbędny do przejścia na następną wyspę.
|
Tu miałem na myśli tych złośliwych, względnie tych wykupujących najlepsze przedmioty. A bywa i tak, że nowy gracz woli kupić np. Copper Shield niż Plate, bo różnica w cenie bywa niewielka, gdy sprzedają to ludzie, którzy nie oczekują zysku.
Cytuj:
Co do blokowania huntplace'ów to chciałbym dodać, że można się spotkać z czymś takim jak na mainie -> "I will be here for XX min, dont go here, leave"
|
Tu akurat miałem na myśli expienie w miejscach najbardziej opłacalnych dla typowych graczy, np. Poison Cave czy (dla upartych i niepotrafiących wydajnie zdobywać doświadczenia) owo nieszczęsne Minotaur Hell. Poza tym - na mainie sobie może być, bo już na owym mainie są i do zakupu PACC przekonywać ich nie trzeba. A na Rooku - po cholerę komu? Nie zapominaj, że pisałem to z punktu widzenia CipSoftu - a przynajmniej z takiego, jaki uważam za ich punkt widzenia, wnioskując z ostatnich update i ogólnego zachowania.
Cytuj:
ROCK-H4rD - be PRO
kthxbye
|
Farewell. Be vigilant.
@down
Reported za przekleństwa i obrażanie ludzi.