Zobacz pojedynczy post
stary 10-07-2008, 20:08   #130
Dark Alphadron
Użytkownik Forum

Dark Alphadron's Avatar

Data dołączenia: 29 11 2005
Lokacja: Dark Dimension - Plains of Shadows

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Gildia: Patrz nick.
Świat: Antica
Poziom: N/A
Skille: Zmienne
Poziom mag.: ..
Domyślny

Pobawmy się w counter-quote:
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer Pokaż post
...lub rookstyler
O tym jeszcze nie słyszałem. Też nieźle i też błędnie.

Cytuj:
Chyba dlatego, że nie wiedzą jak się tam kurczę dostać.
Bywają i tacy, których na Mainlandzie koszą jak zboże jesienią, lub którzy nie potrafią wydajnie expić bez PACC. A sporo takich. Szczęściem dochodzą nowe expowiska i dla darmowych, choć to kropla w morzu...

Cytuj:
Ot taka "fajna monotonia" =)
Ano.

Cytuj:
Przyznam szczerze, że nie spotkałem się z taką grupą.
Kradzież łupu? po cholere rookstayerowi jakiś dodatkowy sword? Są za leniwi / mają wystarczająco dużo kasy by sobie darować
.
Ja niestety tak. Niektórzy, którym ktoś np. nie dał czegoś za darmo lub którzy spotkali się z niechęcią stają się złośliwi i właśnie tak robią. Kradną lootbagi (i ogólny łup) tylko po to, by wrzucić go do wody lub zniszczyć w inny sposób. Sam tak straciłem sporo łupu.

Cytuj:
Dobijanie potworów? Chyba to rookstayerom się dobija. Np mnie zawsze ktoś podbiegnie i zacznie nawalać minotaura mimo próśb.
Znam to. Ale patrz wyżej - wspomniani złośliwcy istnieją i tylko czekają na newbie, któremu mogą przeszkodzić. Trąci paranoją, ale to niestety prawda.

Cytuj:
Que? Przebijają ich oferty? Give me a break, lol. O co Ci chodzi? Myślisz o tym, że dają np 10gp więcej za plate shield? Rookstayerzy (większość, mogą być wyjątki) nie interesuje się zbieraniem ekwipunku, który jest niezbędny do przejścia na następną wyspę.
Tu miałem na myśli tych złośliwych, względnie tych wykupujących najlepsze przedmioty. A bywa i tak, że nowy gracz woli kupić np. Copper Shield niż Plate, bo różnica w cenie bywa niewielka, gdy sprzedają to ludzie, którzy nie oczekują zysku.

Cytuj:
Co do blokowania huntplace'ów to chciałbym dodać, że można się spotkać z czymś takim jak na mainie -> "I will be here for XX min, dont go here, leave"
Tu akurat miałem na myśli expienie w miejscach najbardziej opłacalnych dla typowych graczy, np. Poison Cave czy (dla upartych i niepotrafiących wydajnie zdobywać doświadczenia) owo nieszczęsne Minotaur Hell. Poza tym - na mainie sobie może być, bo już na owym mainie są i do zakupu PACC przekonywać ich nie trzeba. A na Rooku - po cholerę komu? Nie zapominaj, że pisałem to z punktu widzenia CipSoftu - a przynajmniej z takiego, jaki uważam za ich punkt widzenia, wnioskując z ostatnich update i ogólnego zachowania.
Cytuj:
ROCK-H4rD - be PRO

kthxbye
Farewell. Be vigilant.
@down
Reported za przekleństwa i obrażanie ludzi.

Ostatnio edytowany przez Dark Alphadron - 10-07-2008 o 20:22.
Dark Alphadron jest offline   Odpowiedz z Cytatem