Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Slythia, żądasz równouprawnienia? Uważasz, że kobiety są poszkodowane? Jako, iż ten temat jest powiązany z seksem, pozwolę sobie przytoczyć taki przykład.
Homoseksualizm - nie oszukujmy się, większości ludzi homoseksualizm kojarzy się z seksem. Dlaczego na lesbijki patrzy się łaskawszym okiem, niż na gejów (ba, niektórych mężczyzn lesbijki bardziej pociągają, nie wiem czemu). Lesbijka praktycznie żyje normalnie, za to gej jest od początku skazany na potępienie, nie ma żadnych szans osiągnąć czegokolwiek (do tego geje często kojarzą się z pedofilami). Równouprawnienie to temat, który można rozpatrywać na wiele sposobów i zawsze "moja" płeć będzie tą poszkodowaną.
|
Od kiedy gej jest potępiany...
Wiesz dlaczego tak jest? Kobiety są częściej (nie zawsze) bardziej tolerancyjne. Dlatego też lesbijki im nie przeszkadzają (fajne koleżanki). Geje tym bardziej. Zaś mało który facet zaakceptuje homoseksualistę. Nie wiem, dlaczego... Lesbijki tak - bo to dziewczyny, bo chciałby się znaleźć pomiędzy nimi etc... Dlatego też kobiety homo są bardziej akceptowalne.
Ja nie chcę zrównania płci, gdyż to jest niemożliwe... Chcę tylko paru praw...
Dobra, miałam tu nie pisać.
@down
Nie każdy taki niestety jest. Znam wiele osob, które delikatnie ujmując, nie lubią homoseksualistów płci męskiej.