Zobacz pojedynczy post
stary 13-07-2008, 00:09   #251
Gimlos
eX Moderator

Gimlos's Avatar

Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw

Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Świat: Azura
Poziom: 89
Gimlos ma numer GG 5382831
Domyślny

Cytuj:
Może i nie jest nic złego w tym, że dziewczyna idzie do łóżka z wieloma facetami, ale jeżeli robi to będąc z kimś w związku, to sorry, ale wtedy jednak szkodzi tej osobie, z którą jest. Wtedy mamy do czynienia z łamaniem moralności. Czyż nie mam racji? (idąc Twoim tokiem rozumowania oczywiście)
Jak najbardziej masz racje, dlatego pisalem wczesniej, ze przy takim zachowaniu, masz 'podstawy' ja rzucic. Tak samo jak uwazam, ze seks polaczony z miloscia do mezczyzny/kobiety, jest zupelnie innym przezyciem, niz seks dla samej przyjemnosci. Nie zmienia to jednak faktu, ze jedno i drugie radosc czlowiekowi sprawia : d
A jezeli chodzi o zdrade - to dobra recepte na jej zapobiezenie podal kolega, ktory napisal posta nade mna. Sorry, jezeli kogos tym zbulwersuje - taka jest niestety prawda : d

Cytuj:
Nie pogrążaj się.
Wykaż mi, gdzie do tego momentu się "pogrążałem". Bo ja momentów, w których nie potrafiłeś sklecić sensownej odpowiedzi na argumenty odpowiadających ci userow, mogę wskazać wiele. Pomijajac juz fakt, ze usilnie zwracales sie tutaj do nas w osobie zenskiej, co do mojej definicji "pogrążenia" czy "kompromitacji" jak najbardziej by pasowalo.

Cytuj:
Czy chcialbys/nie przeszkadzałoby Ci miec corke, ktora stracila dziewictwo w wieku ~13 lat? Najlepiej uzasadnij.
Mysle, ze wychowujac ja, do takiej sytuacji bym nie dopuscil. Ale jezeli tak by sie stalo - jak najbardziej by mi to przeszkadzalo, w tym wieku naprawde wlasnego zdania zwykle sie jeszcze nie ma. Tak jak wczesniej pisalem, nie wszyscy ludzie sa do pelnej wolnosci gotowi i watpie, zeby byla do tego gotowa osoba 13-letnia. Warto tez zauwazyc roznice miedzy seksem dziewczyny chociazby 16-letniej, a tej w wieku lat 13. Ta druga, w swietle prawa, seksu uprawiac nie moze, a o wiekszosci jej zyciowych wyborow wciaz ma prawo decydowac rodzic. Swoja droga - bardzo celne pytanie

Nie odbierajcie mnie tez jako osoby, ktora neguje wszelkie tradycje i zasady etyki/moralnosci. Wiele z nich uwazam za jak najbardziej sluszne, oparte na prawdziwej madrosci pokolen. Do tego, nie jestem czlowiekiem w pelni uduchowionym - na moje postepowanie dzialaja czasami w duzej mierze instynkty, takze ten, ktory niektorzy z was uwazaja ze "temat tabu" - instynkt plciowy, seksualny. Dziala tez czesto na mnie strach - chociazby przed samotnoscia. Nie jestem wiec czlowiekiem, ktory ma spoleczenstwo zupelnie w dupie - naleze raczej do tych, ktorzy jego wplyw w swoim postepowaniu widza, i czasami, kiedy zauwazaja w jak bzdurny sposob na nich on dziala, probuja z nim walczyc : d

Ostatnio edytowany przez Gimlos - 13-07-2008 o 11:22.
Gimlos jest offline   Odpowiedz z Cytatem