Temat: Tibia a Vista
Zobacz pojedynczy post
stary 14-07-2008, 23:21   #13
Decibel
Użytkownik forum

Data dołączenia: 09 07 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Virusmaxi Pokaż post
KARTA GRAFICZNA
Większość laptopów posiada jakieś zintegrowane syfy!
Bo nie wiem dlaczego ale wszystkie serwisowe kompy stawiają w większości na Procesory co jest totalną głupotą (mówię o kompach do grania)

Przypominam, że pamięci w laptopie są DWA RAZY MNIEJSZE (rozmiary) od tych w PCie więc 1gb w Laptopie nie równa się z 1gb w kompie, to samo z resztą, taki GeForce 8600 jest GRUBSZY OD LAPTOPA!
Ad. 1 Przeslaniem laptopa nie jest gra... laptop jest albo do prac biurowych albo dla grafikow... Laptop nie ma takiej przestrzeni wentylacyjnej co pudlo
Ad. 2 Gowno prawda... do tego wez pod uwage jeszcze herze...
Ad. 3 Pokaz mi to...

Giermeczek pociagnales problem ktory probuje rozwiazac od kilku dni... rowniez kupilem laptopa z vista bo innej opcji nie bylo. Powiedz mi jeszcze jaka ma Twoja Kobieta karte graficzna, bo zdaje mi sie, ze ta sama co ja, czyli INTEL GMA X3100, karta obsluguje OpenGl wiec karta nie jest winna, to Vista sprawia problem... ale:

Problemem OpenGL przez lata był brak oficjalnej obsługi przez systemy operacyjne Microsoftu, dlatego produceni kart graficznych i układów graficznych sami wspierali standard OpenGL.

W tym tygodniu grupa o nazwie Khronos, która jest odpowiedzialna za rozwijanie standardu OpenGL, opublikowała raport mówiący, iż OpenGL będzie natywnie wspierany w Windows Vista bez wykorzystywania powłoki Direct3D. Wszystko dzięki installable client driver (ICD), który pozwoli na pełną akcelerację oraz pełną kompatybilność OpenGL z interfejsem Aeroglass systemu Vista.

"Microsoft jednak nie jest na tyle przychylny pomysłowi rozwijania konkurencyjnego standardu, gdyż nie będzie udostępniał sterowników ICD na płycie instalacyjnej systemu Vista, zatem użytkownicy będą musieli go pobrać we własnym zakresie z sieci. Khronos poinformowało również, że NVIDIA upubliczniła już drugą wersję beta sterownika OpenGL ICD. Również w najbliższym czasie możemy spodziewać się podobnego ruchu ze strony ATI.

Sorry za slaby zaplon, jesli problem rozwiklano to prosze o podzielenie sie rozwiazaniem.
Decibel jest offline   Odpowiedz z Cytatem