Memento Mori (pamiętaj o śmierci) - to chyba najczęściej używany przez Mistrzów Gry tekst :-)
Alea Iacta Est (kości zostały rzucone) - ja tak zawsze mówię, gdy rzucam kostkami na sesji RPG :-) Powoli Gracze zaczynają bać się tych słów bardziej niż Memento Mori...
Errare Humanum Est (błądzić jest rzeczą ludzką) - pamiętaj o tym gdy wybierasz rasę swojej nowej postaci!
In Aqua Sanitas, In Vino Veritas (w wodzie świętość, w winie prawda) - każdy bywalec karczmy zna te słowa...
Morituri Te Salutant (idący na śmierć pozdrawiają cię) - słowa graczy do MG?
Non ad rogata respondendium semper est (nie zawsze należy odpowiadać na pytania)
Mors est ianua vitae (śmierć jest bramą życia)
Nil novi sub sole (nic nowego pod Słońcem)
Nunc est bibendum! (pora pić!)
Oderint dum metuant (niech nienawidzą, byle się bali)
Audaces Fortuna Iuvat (śmiałym los sprzyja) - stosując się do tej zasady szybko możesz zdobyć punkty doświadczenia. Jednak były to też słowa, które pewnien gracz zdążył jako ostatnie wypowiedzieć przed śmiercią...
Tekst wzięte z
Zalany smok
a oto moje i mojego znajomego akcje- paladyn w samych gaciach ( z koronkami

) podszedł do wieśniaka i zapytasł "chcesz w morde??"- kumpel był palkiem. Skończyło sie na uwięzieniu, a po ucieczce wbiciem wideł koło typa (jeszcze nie wyszystkie padły

i soczystego kopa po jajach.
Drugi szedł po klasztorze, zapukał do drzwi. Nie usłyszał odpowiedzi więc zaczął kpać w dzrzwi- w pewnym momenice w drzwiach pojwaiła się małą dziurka- po tym incydencie i przyjściu zaspanych kumpli chłopak wrócił spać do pokoju
A teraz akcja

"widzicie olbrzymią biało-czerwoną kulę unoszącą się między 2 smokami.... (biegli- do portalu było 60m. Aha te smoki walczyy ze sobą

). Jesteście coraz blizej gdy nagle widzicie (obróciła się część) jak kula się rozrywa i powstaje olbrzymia fala energii która mknie w waszą stronę"
Skończyło się na spopieleniu ciał i potrzebie stworzenia nowych postaci- lolki się prosiły o smoczka same

. A były 2

)