Zobacz pojedynczy post
stary 02-01-2005, 18:57   #1
Hesperides
Użytkownik forum

Data dołączenia: 02 01 2005

Pergamin Rozprawka na temat analfabetyzmu i opóźnienia graczy

Witam!

Rozprawkę tą dedykuję wszystkim graczom, których ignorancja sięga ekstremum, a mentalność tychże person blokuje wszelkie procesy myślowe...
Jaka jest geneza owego tekstu? Razu pewnego, tj. dzisiaj, zajrzałem na stronę www.tibia.com pod imię 'Ziomek the Knight' i po przeczytaniu komentarza, opadła mi szczęka, zamarłem w bezruchu, a po chwili zatraciłem wszelki zmysł poczucia osobowości narodowej. Przytoczę mądrość, którą tenże osobnik sobie tamże wpisał (wybiórcza interpretacja). Wstęp zawiera takie oto stwierdzenie, tudzież przywitanie (jak kto woli):

"Hello!Im in polish!"

Witaj kolego! Cieszę się, ż jesteś z język polski albo polski (pomijając małą literę). Ciekawi mnie kto tego delikwenta uczył języka angielskiego... albo czemu go nie uczył. Idźmy jednak dalej. Tutaj następuje wymienianie "ziomków", gdzie znajdziemy kilka pięknych rodzynek typu:

**Bork The Smieciarz** - hi is a good boy

W wolnym tłumaczeniu będzie to "Cześć jest dobry chłopak".

Idąc za ciosem mamy takie stwierdzenie:

hi is a bed boy nice - co w wolnym tłumaczeniu oznacza "Cześć jest łóżkiem chłopcem fajny". Chłopak sobie wymienił kilka wyrazów i radosny...

Co dalej? Zobaczmy:

**Malezjanium**-na luzie ziom :/ - tutaj się czepiam, bo faktycznie, to nie ma błędu. Pragnę jedynie ukazać jaki to 'ziomal' jest wyluzowany. ELO ELO JANEK...

Na samym dole komentarzy znajdziemy istny geniusz ignorancji jakiegoś niedorozwiniętego (ang. retard) bucefała:

Jeszcze Polska nie zginela pluki my zyjemy co nam opca przemoc wziela szablom odbierzemy marsz marsz Raistlinie za*** szweckie swinie!!

Co za inteligencja oświęcimska! Angielskiego można nie znać - wybaczam, ale żeby tak kaleczyć ojczystą mowę? CO TO SĄ "PŁUKI"? "OPCA"? To jeszcze nic. Najbardziej rozwaliły mnie szable. Co mają te szable takiego, że chcecie im odbierać? Od kiedy to szabla może coś mieć? O! Może chodziło o SZABLĄ??? Biedne szable... Anem. Wypuścić mrożone truskawki!

To jest pierwszy przypadek. Co jakiś czas będę tutaj obwieszczał, że udało mi się namierzyć kolejną beczkę ignorancji. Amen.

Zdravim!
Hesperides jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.