Cytuj:
No tak,ty nie widzisz nic złego w puszczaniu sie na prawo i lewo
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos
Wytlumacz mi, co ty w tym zlego widzisz.
|
Ja postaram się to wytłumaczyć. Moim zdaniem dziewczyna, która puszcza się na prawo i lewo będzie traktowana jak "dziwka" i będzie wykorzystywana przez facetów do ich własnych celów. Po prostu, faceci nie traktują na poważnie takich kobiet. Może zachce się potem takiej stałego związku, zakocha się w jakimś w facecie, który potraktuje ją w wyżej wspomniany sposób... I będzie płacz... Co prawda nie zawsze tak jest, ale są też i takie przypadki.
Co do samego tematu, to uważam, że to nie ma znaczenia, w jakim wieku stracisz "dziewictwo". Bardziej od wieku liczy się tutaj dojrzałość. A to, że czasami 15latka będzie bardziej dojrzała od 20latki, to już inna sprawa. Zresztą, powiedzcie mi, czy uprawianie seksu w wieku powiedzmy 14 - 15 lat, z osobą, z którą się jest od jakiegoś czasu i się ją kocha, jest czymś złym? Oczywiście będąc świadomym konsekwencji tego czynu i zastosowaniu odpowiedniego zabezpieczenia.
Tak poza tym, to dziewice zawsze będą, a ich wiek będzie zależał od ich osobistych przekonań/szczęścia. Jedna zrobi "to" w wieku 14 lat z pierwszym lepszym, z ciekawości, a druga będzie czekać na tego jedynego, bądź chociaż odpowiedniego partnera....