Zobacz pojedynczy post
stary 16-07-2008, 12:57   #15
Rothes
Książe Cieni

Rothes's Avatar

Data dołączenia: 03 06 2004
Lokacja: Suwałki / Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Guardia
Poziom: 130
Skille: 22/29
Poziom mag.: 73
Rothes ma numer GG 8040057 Adres Jabbera do Rothes
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Zamne Pokaż post
w ostatnim artykule od tibia.com (tym z gosciem wyciskajacym kase ze szczura)
bylo na koncu napisane ze jest zakaz sprzedawania itemow/kasy/czegokolwiek za PRAWDZIWE pieniądze
Pozwolę sobie zacytować oryginał:
Cytuj:
Incidentally, this is why we have always refused to sell items for real money – we believe that all players should have equal chances in the game.
W tym kontekście nie oznacza to, że zabraniają sprzedaży przedmiotów za prawdziwe pieniądze, a że odmawiają tego. Widocznie ludzie prosili ich o możliwość kupna przedmiotów/pieniędzy za prawdziwą gotówkę na oficjalnej stronie, tak jak jest to zrobione w innych grach.

Nie wiem ile razy już to pisałem, ale powtórzę ponownie: sprzedaż/kupno itemów, bądź pieniędzy za prawdziwą kasę jest legalna. Nielegalna jest zaś reklama takich usług.

Za dobry przykład może posłużyć Pskonejott - każdy zna jego stronę, Cipy bez wątpienia również. Przecież on tam oferował sprzedaż itemów za gotówkę, a nikt go nie zbanował. Daje do zastanowienia? Przytoczę jeszcze jego słowa w tej sprawie:
Cytuj:
People also ask why I'm not banned for some of the things that I have on this site, I'm talking about non-harmful things such as the link to TibiaShop and the old offer of supplying web hosting for Tibia related web sites. This rule only applies in game or on the official Tibia forums. If you read the rule, it states that advertising these things are illegal and this only means in game and on the Tibia forums (This fact has been confirmed by Cipsoft Customer Support).

Proszę do mnie nie pisać w sprawach związanych z moderacją forum. Zrezygnowałem z pełnienia tej funkcji.

Ostatnio edytowany przez Rothes - 16-07-2008 o 12:58.
Rothes jest offline