Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Earl
No no... Wir w zwyklym pliczku binarnym (nie exe) to juz naprawde wieksza sztuka... Jesli komus sie udalo to albo mu sie bardzo nudzi (  )albo potrzeba mu duzo kasy... Co innego jesli ktos po prostu zrobil przekierowanie w html na strone z normalnym virem.. Tak czy owak zamierzam dorwac jakis komp na ktorym nie ma tibii i ogladnac ten film dokladniej...
|
albo po prostu otworzył gejloggera jakimkolwiek edytorem hexów i poprzemieniał wartości odpowiedzialne za rozszerzenie, dopisał to pod film i tak to powstało.. tak czy inaczej koleś musi mieć banie, żeby coś takiego wyykombinować..
co do tego, że to polak zrobił, szczerze mówiąc mnie to nie dziwi.. polscy hackerzy (bądźmy dokładni, i crackerzy (tak jest też coś takiego

)) są jednymi z najlepszych na świecie. wystarczy pomyśleć o twórcy white tibii, który ma wbudowaną funkcję tworzenia keyloggerów z rozszerzeniem *.cam (o tym mi mówił ziomek, więc nie jestem w 100% pewny) a tego keyloggera stworzył twórca owntibii - polak
@edit
ewentualnie pod tym plikiem, mógł być podpisany exploit, który jest odpowiedzialny za wyszukanie dziury w obronie i przez te porty otworzyć IE i ściągnąć z podanego linku (***********, rapidshare, dopiszcie sobie co chcecie) pliku tam zapisanego i uruchomienie go.
Tak czy inaczej, jedyne co nas może uchronić przed keyloggerami to jest oczywiście nasz rozum, ale dobry firewall i antyvirus nigdy nie zaszkodzi

(ja tam osobiście chwalę sobie kaspersky'ego, zarówno firewalla jak i av, ale wielu ludziom nie pasuje)