Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Disseny__
O emo zaczęto pisać w gazetach typu "Bravo" i wtedy zrobiło się o tym głośno. A przecież emo to tylko i wyłącznie muzyka! Styl powszechnie nazywany emo, nazywa się scene. Ogólnie wiele nastolatków myśli, że jak będą "imoł", to będą fajni. =.="
Ta cała era emo zaczęła się od tych durnych gazet. =.="
No i nastolatkowie chcą być "imoł", bo to jest trendy. Rozumiem za to osoby, które wiedzą, że emo to muzyka, słuchają takij muzyki i ubierają się w stylu scene. A to wszystko od jakiś 3-4 lat, lub dłużej. Takie osoby nie są wciągnięte w ten wir emomody.
Ale to już się robi upierdliwe. Całą ta moda. Na początku i mnie się to podobało, ale teraz nie mogę się na to patrzeć! Gdyby tak wszędzie o tym nie pisali do znudzenia, to byłoby git. Teraz już mi się przejadło, jak pewnie i wielu osobom.
Gomen za to, że tak się rozpisałam, co do mnie nie podobne. (;
ENJOY!
|
Hmm... nie pamiętam jak to się nazywało. Neologizm znaczeniowy? Niektóre wyrazy nabierają innych znaczeń po pewnym czasie.
Jednak 100%-owo zgadzam się z Tobą nt. szerzenia nowej mody. Jednak nie jest to w większości przez gazety typu bravo, lecz przez komunikację, oraz rozwój młodzieży. Pisząc młodzieży nie mam na myśli tego, że jestem nie wiadomo kim.