Zobacz pojedynczy post
stary 03-01-2005, 19:26   #28
kemotk2000
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 10 2004
Lokacja: Kolacja?

Domyślny

Do: Ketibro

Nadal nie poinformowałeś o który tak naprawdę plik chodzi. Bo z tego co pisał Janeczq czy jak mu tam, są 2 o tej nazwie? Lub jeden, ale wersja przed i po modyfikacji? Podaj datę utworzenia pliku, etc., żeby wiedzieć czy to ten sam plik. Jesli będize ten, jutro czy w ciągu kilku dni siadamy z kumplem i oblukamy sprawę.
Swoja drogą dziwi mnie to sztuczne zamieszanie. Jakiś gośc nagle wykrywa wirusa, Ty tu to kopiujesz, ale nie w całeości (bez info, że są 2 takie pliki) i widzisz w nim uparcie keylogga, chociaż nikt z oglądających go nie był hacknięty (no może i był, ale milczy..)?
Jakbym wyłapał ze w tym rec jest keylogger, to bym nie robił z tego halo, bo teraz wystarczy pogłówkować i można sie dowiedzieć, jak zrobić keya w .rec.. Dziwne.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ketibro
pierwsze 2 bajty wyslane przez klienta Tibii do serwera Cipsoft pod mail [email protected]. (Niewiem kto to)
Wiadomość z serwera pocztowego o2.pl

Z przykrością informujemy, że nie powiodło się dostarczenie wiadomości pod adres [email protected]

odpowiedź serwera docelowego:
host mx4.hotmail.com[65.54.167.230] said: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable (in reply to RCPT TO command)

Na moje wymysliłeś ten adres raczej, bo dziwne, że jest niedostępny..

Tak czy srak, nie panikujcie, bo teraz już nawet jakby był keylogger, to nigdzie danych nie wyśle.

Plik sprawdzany przez Symantec i wysłany do lab. MKSa. Zoabczymy, ale daję 99% że to jeden wielki kit.

I nie oskarżaj "Pebe 83" bez dowodów, ok?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Otoz wirusa da sie wepchnac w KAZDY plik poza czystym .txt
Zakład o stówkę, że dostaniesz plik z "notatnika", bez tekstu, który aktyzuje wira? Wiem, bo mój kumpel zrobił i mi wysłał na pocztę Jajka były, ale spoko można opanować.

Pozdrawiam

EDIT:

Cytuj:
Niejest to dobrze, Sam sie na to nadzialem lecz po tej informacji gdy zeskanowalem moje filmy ZNALAZLEM JEDNEGO WIRUSA (Wykryl mi to http://skaner.mks.com.pl).
Cytuj:
[...]i prawie zaden antivir tego nieumie rozpakowac[...]
Skąd ten dysonans? Darmowy antyvir MKSu który na 10 plików w 3 widzi "trojany" znalazł, ale żaden antyvir nie potrafi tego rozpakować? Funny...

Ostatnio edytowany przez kemotk2000 - 03-01-2005 o 19:35.
kemotk2000 jest offline   Odpowiedz z Cytatem