Temat: Knighci
Zobacz pojedynczy post
stary 22-07-2008, 21:03   #52
Leefoo
Użytkownik Forum

Leefoo's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha
i oprocz POI to mi nic nie przychodzi do glowy
Inquisition Quest, The Elemental Spheres.

Tak samo na hunty w takich miejscach jak sale tronowe na poi czy poi monsters na Edron bez knighta nie ma się co wybierac. Chyba, że jakiś rp lubi bloczyc po kilka dark torturerów, albo jakiś mag nie ma co z maną robic. Knight = bezpieczny hunt i mniejszy waste, oczywiście zakładamy, że leczy nas ed, a nie jakieś badziewne potiony.

Jedyną przeszkodą, jaką przyniósł ostatni update - jeśli o solowe hunty RP - jest wprowadzenie kilku nowych kusz, które zmuszają paladynów do walki bez tarczy, co wiąże się z większym waste w przypadku blokowania potwora ;p

Jeśli chodzi o ulepszenia:
CM Craban zapowiedział, że system zaklinania będzie w przyszłości nieco zmieniony. W tej chwili nie jest on zbyt przydatny - enchantowana broń nie zadaje dużo większych obrażeń, na dodatek nie można zakląć każdej broni.
Pod uwagę warto brac również informacje na temat "party support spells", nad którymi aktualnie pracuje CipSoft... :>

Co do moich odczuc na temat EK - gram tą profesją jakieś 3,5 roku i nie narzekam zbytnio. Jedynie potiony są dosyc uciążliwe. Jestem pewien na 100%, że żaden update nie skłoni mnie do gry inną profesją, tym bardziej, że zrobienie drugiej, dobrej postaci zajęło by zbyt wiele czasu, nie ma co
Dziwię się trochę tym, którzy narzekają na brak zapotrzebowania na EK. Jeśli macie kumpli to co za problem iśc razem na hunta? Jeśli kumpel powie, że nie, bo woli sam, żeby nie musiał się dzielic to zaczął bym się zastanawiac czy to faktycznie dobry kumpel. Liczy sie fun, nie cyferki na koncie, czy obok nicku. Nie chce, żeby ktoś mnie źle tutaj zrozumiał - trzeba się po prostu umiec dogadac z ludźmi, a nie marudzic, że jest tak a nie inaczej ^^'

Ostatnio edytowany przez Leefoo - 22-07-2008 o 21:11.
Leefoo jest offline