Temat może wydać się "prosty", ale nie chodzi w nim o odpowiedzi "proste" typu "bo knight ma dużo hp a ja mam kicki" albo "bo sorc zadawał duże hity".
Żeby podać przykład może zacznę:
Ja wybrałem paladyna ponieważ:
- Paladyni są profesją, która kojarzy mi się z ochroną wartości, dążeniem do czegoś świętego, jako postaci honorowe i godne. Zawsze wyprostowany w swojej lśniącej zbroi zawsze gotowy do walki ze złem.
- Kiedyś "nooby" nie grały paladynami, ponieważ było to zbyt pracochłonne i trudne. (czyt niżej)
- Paladyni gdy ja zaczynałem byli nie ma co ukrywać najgorszą (czytaj najtrudniejszą) profesją. Na początku bardzo długo bardzo małe hity (bolty) aż do 100+ lvla gdzie bardzo powoli i rzadko zaczyna opłacać się używanie SD. Żeby paladynem nabić wysoki lvl trzeba było się naprawdę namęczyć i długo tłuc z potworami, ale dzięki temu na wysokim lvlu dzięki 'exura vita' która dawała do full hp i sd którymi atakowało się o wiele mocniej niż teraz assy można było naprawde robić PG. Po updatach wiele się zmieniło i niestety wizerunek paladynów osłabł, a ich moc zbladła.
- Grając w Call of Duty (maniak? serii?

) zawsze lubiłem grać snajperką, a jako snajper lubiłem atakować z dystansu co wiąże się z profesją paladyna
A jak to było w waszych przypadkach?