Temat: Hellgate
Zobacz pojedynczy post
stary 04-01-2005, 14:47   #31
Stu
Użytkownik Forum

Stu's Avatar

Data dołączenia: 27 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lord Slash
Może ktoś w końcu wyjaśni jak wyjść z HG? Tyle osób o to prosiło(w tym ja), że ktoś powinien na to pytanie odpowiedzieć.

Oto zlepek pytań z wszystkich postów:
a) czy trzeba wchodzić niżej?
b) ile potrzeba parceli do wyścia?
c) czy można się teleportowac?
d) jak uzyć Fetisha?
a) HG to nie kopalnie! Tam nie ma zasady że im niżej tym trudniej. HG to dość przyjazne miejsce (wbrew pozorom) - żeby zginąć trzeba mieć talent tudzież chorobliwą ciekawość. Poza dwoma większymi expowiskami (do których trzeba umieć dojść) korytarze są puste, od czasu do czasu trafi sie jakiś ghul, szkielet, pare rotów. Najniebezpieczniejsze miejsce to samo wyjście - bo jeśli nie idziemy "przy ścianie" mogą nas dopaść trzy DSy i jeśli mamy laga to po nas. A jeśli laga nie mamy to kulturalnie udajemy że ich nie widzimy, nie reagujemy na zaczepki tylko idziemy do rope-place'a i jesteśmy bezpieczni.
b) 0 - jeśli masz PACC, 3 - jeśli jesteś z kimś, 6 - jeśli jesteś sam.
c) teleportować? Gdzie? Mówisz o fetish'u?
d) "use with..." i klikasz w pewne miejsce, stojąc w innym pewnym miejscu. Jedni mówią że działa, inni że już to zlikwidowali. Ja osobiście nie próbowałem bo nie wypadł mi nigdy fetish z DSa. Ale żeby go użyć musisz najpierw się tam dostać... Jeśli do HG dostałeś sie przypadkiem, "bo drzwi były otwarte", możesz zapomnieć. Ew. możesz sie teleportować do świątyni ale to kosztuje więcej niż fetish.

Pozdrawiam.