Temat: FAQ
Zobacz pojedynczy post
stary 04-01-2005, 19:34   #524
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fallorian Thennars
Pytanie:
Czy można umieścić w podpisie baner reklamowy? Chodzi mi o to, czy nie będzie to łamać regulaminu i czy nie dostane za to upomnienia/bana.
MatKus musiałby się oficjalnie wypowiedzieć. Ja niechętnie bym widział jakiekolwiek bannery reklamowe...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hipodrom

JA MAM PROBLEM OGROMNY POMOCY !!!!!

gdy gram w tibie mam co chwile bledy typu - nie wysylaj lub restart kompa (przed restartem pojawia mi sie niebieski ekran i bec .. restart ;s ) POMOZCIE PROSZE !! zaplace 2k na harmoni !! nie dam rady z tym zyc ;s

PS formatowalem kompa juz wielokrotnie i tibie tez
Niebieskie ekrany wyświetlają się tak czy owak i to przy różnych okazjach. A nawet bez okazji. Więc najlepiej jakbyś dał radę w jakikolwiek sposób napisać tutaj treść komunikatu błędu bądź zrobić screenshota (o ile się będzie dało).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fusek
Jak wiadomo tibia łączy się z serverami za pomocą ip 7171 np jak chce to zmienic co musze zrobic?
=================
Ludzie pomózcie mi chodzi mi oto że gdy prubuje się logować na tibie wyskakuje mi błąd (error) Connection Time out,trwa to już od 3 dni i 3 dni juz nie ggram w tibie. Niewazne czy wpisuje moje konto czy innych kolegów zawsze jest to samo. Moge jedynie grac u moich kolegów WHY??!!
Nie z IP 7171, tylko poprzez port 7171. Błąd connection time out znaczy mniej więcej tyle, że nie da się połączyć z serverem gry. Przyczyny występowania tego komunikatu to:
1. Serwer jest offline (problemy z siecią, update, reboot...)
Skoro możesz grać na innych kompach, to znaczy, że przyczyna leży w Twoim kompie. Może to być albo zablokowany port przez admina sieci, albo zablokowany (przypadkowo) Tibia w ustawieniach lokalnego firewalla. Co jeszcze... hmm... nie przychodzi mi nic do głowy narazie. A jeśli chodzi o odblokowanie portu:

Ostatnio edytowany przez Raynold - 04-01-2005 o 23:01.
Raynold jest offline