Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2008, 15:17   #332
piternet
Frequenter

piternet's Avatar

Data dołączenia: 01 01 2007
Lokacja: Radom
Wpisy bloga: 9

Stan: Na Emeryturze
piternet ma numer GG 8247274
Domyślny

Może moje zdanie jest trochę odmienne, ale się nim z Wami podzielę

Wg. ludzie coraz częściej przeciwstawiają się naturze. Jeszcze jakieś 300 lat temu ludzie nie używali określenia "sex", po prostu rodzili dzieci... Dziś ludzie olewają to, że stworzono ich nie tylko po to , aby mieli rozrywki... Sex traktują jako zabawę, używają tabletek antykoncepcyjnych, prezerwatyw, czy innych środków zapobiegających spłodzeniu dziecka. I tu nie zgodzę się ze Slythią -
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia
I mówi to facet. Jako kobieta chcę mieć władzę nad własnym ciałem - płód do jakiegoś momentu ciężko jest nazwać dzieckiem. Ważniejsze dla Ciebie jest parę komórek czy zdrowie psychiczne i fizyczne kobiety?
Otóż płód jest uznawany jako dziecko, bynajmniej w Polsce, w której panuje katolicyzm! Ty też kiedyś byłaś tymi "paroma komórkami", wiesz? Ja zdecydowanie przeciwstawiam się aborcji czy antykoncepcji. Ludzie coraz bardziej odchodzą od wiary, od jej zasad. W średniowieczu najważniejszą organizacją był Kościół! A dziś co? Ludzie robią wszystko przeciw niemu, oraz przeciw naturze. Jako przykład można podać różne depilacje czy upiększania. Brwi stworzony po to, by do oczu nie dostawały się szkodliwe pyłki; teraz kobiety używają przeróżnych narzędzi tylko po to by je skrócić, wydłużyć czy zagęścić! Zastanówcie się!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia
Dlaczego uważasz, że tzw przez kościół cudzołóstwo jest złe? Czy śpiąc ze swoim chłopakiem, z którym mieszkam ranie kogokolwiek? Dlaczego miałabym tego nie robić? Przez jakieś "wyższe" zasady moralne, ustanowione dwa tysiące lat temu?
Tak! Zasady, których ludzie trzymali się blisko 2 tys. lat nagle upadają przez ludzi takich jak ty! Dlaczego żądacie tylko przyjemności? Nie zdajecie sobie sprawy z tego, że może to wyjść na złe i Wam i tym, jak to wcześniej ujęłaś "paru komórkom"? Pewnie sama nie wiesz co robisz... Seks - czyli przyjemność dla ludzi twojego pokroju jest rozrywką... A gdy nagle zjawi się problem, bo "zapomniałam łyknąć tabletki;/" czyli zajdziesz w ciąże to co? Mój znajomy ma siostrę (obecnie 13 lat - ma dziecko). Zaszła w ciąże na imprezie. Ukrywała przed matką ciążę przez całe 9 miesięcy, a ona nic się nie zorientowała. Gdy dziewczyna trafiła do szpitala, a matka dowiedziała się o dziecku zmarła na zawał... Tym zakończę mój post. Wiem, że wielu z Was nie zgodzi się ze mną, ale ... Już nic Może, dlatego, że jestem młodszy od wielu z was (14 lat)?...
Pozdrawiam
Piternet

@down
Cytuj:
Skoro już mamy się kierować Twoim tokiem rozumowania to Bóg nie stworzylby by nas tak jak stworzył. Tak, że odbieramy z seksu przyjemność. I co jest złego w antykoncepcji.? Nie mówię to o spirali która zatrzymuje wzrost płodu, ale np. o prezerwatywach.
Ależ stworzył nas tak jak stworzył... Gdyby ludzie nie myśleli tylko o tym co dla nich dobre - nigdy nie doszłoby do tego co jest dziś. Jak mówi fragment Starego Testamentu, ten o Adamie i Ewie, ludzie z początku ciekawscy świata zaczęli rozwijać się w złą stroną, starając się być lepszym od samych sił niebieskich. Zjedli jabłko wbrew zakazom Boga. Potem ludzie próbowali dojść do nieba budując Wieżę Babel? I czym to się skończyło? Tego dowiesz czytając Pismo Święte <joke>. Ludzie zeszli na złą drogę, ot co!

Cytuj:
Co do kościoła.. Taki wspaniały.? Tyle dobrego.? A kto palił kobiety na stosie.? Z czyjego rozkazu.? Tak, kościoła: ) Kto spowodował, że kobiety nie miały praktycznie zycia.?: D -> Kościół: )
Tak? A kto uznawał się za czarownice? Kto zarabiał kasę na naiwnych ludziach próbujących znieść klątwę na innych? Kto sobie hokus-pokusował? Kto sprzeciwiał się Kościołowi?

Ostatnio edytowany przez piternet - 30-07-2008 o 15:41.
piternet jest offline   Odpowiedz z Cytatem