Może moje zdanie jest trochę odmienne, ale się nim z Wami podzielę
Wg. ludzie coraz częściej przeciwstawiają się naturze. Jeszcze jakieś 300 lat temu ludzie nie używali określenia "
sex", po prostu rodzili dzieci... Dziś ludzie olewają to, że stworzono ich nie tylko po to , aby mieli rozrywki... Sex traktują jako zabawę, używają tabletek antykoncepcyjnych, prezerwatyw, czy innych środków zapobiegających spłodzeniu dziecka. I tu nie zgodzę się ze
Slythią -
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia
I mówi to facet. Jako kobieta chcę mieć władzę nad własnym ciałem - płód do jakiegoś momentu ciężko jest nazwać dzieckiem. Ważniejsze dla Ciebie jest parę komórek czy zdrowie psychiczne i fizyczne kobiety?
|
Otóż płód
jest uznawany jako dziecko, bynajmniej w Polsce, w której panuje katolicyzm! Ty też kiedyś byłaś tymi "paroma komórkami", wiesz? Ja zdecydowanie przeciwstawiam się aborcji czy antykoncepcji. Ludzie coraz bardziej odchodzą od wiary, od jej zasad. W średniowieczu najważniejszą organizacją był Kościół! A dziś co? Ludzie robią wszystko przeciw niemu, oraz przeciw naturze. Jako przykład można podać różne depilacje czy upiększania. Brwi stworzony po to, by do oczu nie dostawały się szkodliwe pyłki; teraz kobiety używają przeróżnych narzędzi tylko po to by je skrócić, wydłużyć czy zagęścić! Zastanówcie się!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia
Dlaczego uważasz, że tzw przez kościół cudzołóstwo jest złe? Czy śpiąc ze swoim chłopakiem, z którym mieszkam ranie kogokolwiek? Dlaczego miałabym tego nie robić? Przez jakieś "wyższe" zasady moralne, ustanowione dwa tysiące lat temu?
|
Tak! Zasady, których ludzie trzymali się blisko 2 tys. lat nagle upadają przez ludzi takich jak ty! Dlaczego żądacie tylko przyjemności? Nie zdajecie sobie sprawy z tego, że może to wyjść na złe i Wam i tym, jak to wcześniej ujęłaś "paru komórkom"? Pewnie sama nie wiesz co robisz... Seks - czyli przyjemność dla ludzi twojego pokroju jest rozrywką... A gdy nagle zjawi się problem, bo "zapomniałam łyknąć tabletki;/" czyli zajdziesz w ciąże to co? Mój znajomy ma siostrę (obecnie 13 lat - ma dziecko). Zaszła w ciąże na imprezie. Ukrywała przed matką ciążę przez całe 9 miesięcy, a ona nic się nie zorientowała. Gdy dziewczyna trafiła do szpitala, a matka dowiedziała się o dziecku zmarła na zawał... Tym zakończę mój post. Wiem, że wielu z Was nie zgodzi się ze mną, ale ... Już nic

Może, dlatego, że jestem młodszy od wielu z was (14 lat)?...
Pozdrawiam
Piternet
@down
Cytuj:
Skoro już mamy się kierować Twoim tokiem rozumowania to Bóg nie stworzylby by nas tak jak stworzył. Tak, że odbieramy z seksu przyjemność. I co jest złego w antykoncepcji.? Nie mówię to o spirali która zatrzymuje wzrost płodu, ale np. o prezerwatywach.
|
Ależ stworzył nas tak jak stworzył... Gdyby ludzie nie myśleli tylko o tym co dla nich dobre - nigdy nie doszłoby do tego co jest dziś. Jak mówi fragment Starego Testamentu, ten o Adamie i Ewie, ludzie z początku ciekawscy świata zaczęli rozwijać się w złą stroną, starając się być lepszym od samych sił niebieskich. Zjedli jabłko wbrew zakazom Boga. Potem ludzie próbowali dojść do nieba budując Wieżę Babel? I czym to się skończyło? Tego dowiesz czytając Pismo Święte <joke>. Ludzie zeszli na złą drogę, ot co!
Cytuj:
Co do kościoła.. Taki wspaniały.? Tyle dobrego.? A kto palił kobiety na stosie.? Z czyjego rozkazu.? Tak, kościoła: ) Kto spowodował, że kobiety nie miały praktycznie zycia.?: D -> Kościół: )
|
Tak? A kto uznawał się za czarownice? Kto zarabiał kasę na naiwnych ludziach próbujących znieść klątwę na innych? Kto sobie hokus-pokusował? Kto sprzeciwiał się Kościołowi?