Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piternet
Wg. ludzie coraz częściej przeciwstawiają się naturze. Jeszcze jakieś 300 lat temu ludzie nie używali określenia "sex", po prostu rodzili dzieci... Dziś ludzie olewają to, że stworzono ich nie tylko po to , aby mieli rozrywki... Sex traktują jako zabawę, używają tabletek antykoncepcyjnych, prezerwatyw, czy innych środków zapobiegających spłodzeniu dziecka.
|
Nie kazdy chce miec dzieci, natomiast wiekszosc z nas stara sie osiagnac wieksza lub mniejsza, ale jednak przyjemnosc z zycia. Jednak posiadamy ten mozg nie po to, zeby sobie istnial, tylko po to, zeby robic z niego pozytek i ksztaltowac swoje zycie, a nie slepo zdawac sie na nature.
Cytuj:
Otóż płód jest uznawany jako dziecko, bynajmniej w Polsce, w której panuje katolicyzm!
|
O, juz pierwszy blad - w Polsce panuje tak samo katolicyzm, jak muzulmanizm, buddyzm i ruch New Age. Polska jest panstwem swieckim (co masz zapisane w konstytucji), wiec to, czy jestem katolikiem, ateista czy satanista nie ma zadnego znaczenia (oczywiscie teoretycznie, wystarczy popatrzec na panoszacych sie ksiezy, nawet w dziedzinach, ktore ich nie dotycza - patrz polityka).
Cytuj:
Ty też kiedyś byłaś tymi "paroma komórkami", wiesz? Ja zdecydowanie przeciwstawiam się aborcji czy antykoncepcji. Ludzie coraz bardziej odchodzą od wiary, od jej zasad. W średniowieczu najważniejszą organizacją był Kościół! A dziś co? Ludzie robią wszystko przeciw niemu, oraz przeciw naturze. Jako przykład można podać różne depilacje czy upiększania. Brwi stworzony po to, by do oczu nie dostawały się szkodliwe pyłki; teraz kobiety używają przeróżnych narzędzi tylko po to by je skrócić, wydłużyć czy zagęścić! Zastanówcie się!
|
Po tym fragmencie jestem na 99% przekonany, ze robisz sobie z nas jaja. Jesli nie, zaluje, ze nie ma maszyny czasu - idealnie pasowalbys do sredniowiecza, w ktorym kobiety nog nie golily

Co wiecej, nie kazdy musi wyznawac poglady podobne tobie - jesli aborcja bylaby dostepna, nikt nie kaze twojej zonie poddawac sie takiemu zabiegowi. Dlaczego wiec TY kazesz innym postepowac wedlug twojej ideologii?
Cytuj:
Tak! Zasady, których ludzie trzymali się blisko 2 tys. lat nagle upadają przez ludzi takich jak ty!
|
Pewnie, mniej wiecej od VII do XIX wieku znaczna czesc populacji myla sie raz na miesiac razem z ciuchami! Nie mozna postepowac wbrew zasadom!
Cytuj:
Dlaczego żądacie tylko przyjemności?
|
Przekonales mnie - od dzisiaj daze tylko do bolu, smutku i cierpienia.
Cytuj:
Ukrywała przed matką ciążę przez całe 9 miesięcy, a ona nic się nie zorientowała.
|
Widac, ze interesowala sie swoja corka.
Cytuj:
Potem ludzie próbowali dojść do nieba budując Wieżę Babel? I czym to się skończyło?
|
Gdyby na swiecie nie istnieli ludzie, ktorzy sprzeciwiaja sie schematom, do dzisiaj zylibysmy w jaskiniach.
Pomimo tego, ze odpisalem - dalej wydaje mi sie, ze ten gosciu po prostu robi sobie z nas jaja, siedzi przed kompem i sie smieje