Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2008, 18:16   #355
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez piternet Pokaż post
Żebyś wiedziała... Polecam lekturę Księgi Wiedzy Czarodziejskiej...

Hahahhahsaa, ale mnie rozśmieszyłaś... Śmiem porównywać seks do zjedzenia jabłka... I jabłko jest niedobre i seks

Jakoś ludzie przez tysiące lat żyli nie goląc się, i co - miało to na nich jakiś wpływ? Po za tym jak możesz porównywać golenie do depilacji? Zauważ, że jeszcze przed narodzeniem Chrystusa używano brzytw i obcinano włosy... Jednak kobiety nie używały depilatorów, już nie mówiąc o operacjach plastycznych? Czy wygląd jest najważniejszy? Nie rozumiem dlaczego ludzie tak uważają... Czy nie lepiej usłyszeć "Dobrze wyglądasz, gdy trochę się poruszasz" niż "O, jaki masz piękny nowy nos! Ile dałaś?"

A ty myślisz, że jak już masz te 18 lat to jesteś "taka pro staara?". Będę się wypowiadał w takich tematach kiedy i jak mi się żywnie podoba Po za tym kobiet, nie traktuję jako "maszynek", tylko istotę mającą prawo do życia. Ale od dawien dawna kobiety rodziły i opiekowały się dziećmi, a mężczyźni pracowali, na ich utrzymanie. Ty chyba naprawdę myślisz, że nie obowiązują cię żadne prawa? Jeżeli każdy by się zachowywał tak jak ty to jaki byłbym sens naszego istnienia? Mamy służyć Bogu (czy tam Allachowi,Buddzie czy kto tam siedzi w tym Niebie) a nie się mu sprzeciwiać!

No, żebyś wiedział!

Ja mam poglądy jak moherowa babcia? To chyba takowej nigdy nie znałeś... Dlaczego myślisz, że gdyby ludzie nie dążyli do przyjemności nie pisałbyś tego posta? Pisałbyś, możliwe, że o wiele później, ale tak - robiłbyś to.
Prehistoryczni ludzie chodzili nago i co? Nie jarali się widokiem biustu czy twojego kutasa (sry, że ci wrzuciłem :O) A to, że Bóg nie pozwala wszystkim żyć to sprawa oczywista - mam nadzieję, że i ty długo nie pożyjesz.

Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności Ashlona (rozwalił mnie twój post xP)
Ludzie zmieniają się z upływem czasu. To co kiedyś było oczywiste teraz dla nas jest bzdurą. I na odwrót. Prehistoryczni ludzie chodzili nago, lub przewiązywali się wyrwanymi krzaczkami bo było im ciepło. Jak było zimno to zdzierali skórę z zwierząt. Tak samo teraz- ludziom jest dobrze więc sobie eksperymentują. Golą sobie nogi, zarost, oraz włosy, bo wiedzą, że im odrosną. Wiedza też ma wpływ na powszechne zachowanie.

Cytuj:
Primo - dojrzalosc sie osiaga, nie mozna sie jej naczyc.
Secndo - firma, a dom o dwie rozne bajki.
Co Ty wiesz o życiu? Dojrzałości nie osiągniesz sam od siebie. Trzeba nauczyć się składników, takich jak zrozumienie, poczucie odpowiedzialności, czy potrzeby ochrony mienia osobistego. Jedyne co przychodzi z czasem to zrozumienie. Wierz mi- po pewnym czasie jest już BARDZO mało rzeczy, które dostaje się za darmo. Jeszcze mniej tych, które same przychodzą.
Firma a dom to dwie różne bajki? Śmieszne. Prawdopodobnie masz tyle doświadczenia w tej sprawie co roboty dorywcze, oraz obserwacje. Nie martw się- ja też. I zapewne wielu innych ludzi. Też tak uważałem dopóki nie przyjrzałem się ludziom sukcesu, tzn. bogatym ludziom. Dlaczego mają tyle pieniędzy? Bo zrobili rzeczy, których nie zrobiłby normalny, przeciętny człowiek. Przeciętny człowiek nie rzuciłby studiów i nie zacząłby pisać Windowsa (chyba tak z tym było), przeciętny człowiek nie rzuciłby alkoholu i nie zacząłby ciężko pracować na kapitał. A ci nie przeciętni to robią. Dlaczego? Bo NAUCZYLI się dojrzałości. Wiedzą, że nie dostaną nic. Nauczyło ich to życie, rodzice, czy wpływ otoczenia. A Ty prawdopodobnie byś stał i czekał aż przyjdzie do Ciebie dojrzałość. Przepraszam jeśli się mylę.
Cytuj:
Jako przeciwnik aborcji powinienes byc za antykoncepcja (mowie o tej 'przed'). Rowniez jestem przeciwnikiem aborcji i uwazam, ze im lepiej dostepna i skuteczniejsza - tym mniej zamordowanych, nienarodzonych dzieci (bo niestety, mimo zakazu, pewien margines aborcji bedzie istnial zawsze, tak samo jak zawsze beda istniec morderstwa na narodzonych ludziach).
Nie jestem przeciwnikiem aborcji tylko ze względu na nienarodzone dzieci. Mi zawsze chodziło o coś więcej. Tak samo z karą śmierci.

Cytuj:
Przeczytaj wiecej ksiazek, a dowiesz sie, ze ludzie i 300 i 500 i 1000 lat temu byli czesto bardziej perwersyjni niz obecnie
Nie narzucaj mi czytania książek. Wezmę przykład z Eeriona i powiem, że każda książka to opinie jakiś ludzi na podstawie jakiejś rzeczy. I biorąc przykład z Eeriona napiszę, że jeśli czytałeś takie książki to zrobiły Ci jakieś pranie mózgu. Ludzie xxx lat temu bardziej potrzebowali seksu nie ze względu na perwersyjne upodobania, lecz ze względu na życie w stałym niebezpieczeństwie, lub też z powodu na brak innych źródeł radości. Lub raczej z powodu braku ich dostrzegania.
Cytuj:
Szkoda tylko, ze nikt nie pyta o zdanie tego czlowieka, ktory zostanie zamordowany jeszcze przed narodzeniem. Niestety, caly czas zyjemy w kraju, w ktorym zamiast zabijac kryminalistow - zabija sie dzieci.
Trochę realistyki- dziecko nie potrafi mówić. A szczególnie to nie potrafi wygłaszać takich ogłoszeń. Fakt- współczuję dzieciom, lecz chodzi mi o to, że fakt uznania kary śmierci, czy aborcji oznacza tyle co oddanie swojego życia władzom. Innym ludziom. Dlaczego mam oddawać swoje życie w powiernictwo sędziego, posła, czy prezydenta? Dlaczego mam oddawać życie moich dzieci w ręce innych ludzi? Poczucie władzy, a posługa to inne sprawy. Jeśli chodzi o mnie to wiem, że nie zrobię nic bardzo złego i nie chcę, aby mogli mnie osądzać inni ludzie. Teksty "skąd ty to możesz wiedzieć, co zrobisz" można sobie wsadzić w kieszeń. Takie teksty są czymś gorszym. Są powierzaniem cudzego życia w cudze ręce.
Cytuj:
PS. Zaraz ktos pewnie napisze, ze slcham radia maryja - tak sie sklada, ze jestem ateista.
Jedno nie wyklucza drugiego .

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem