A taką historyjke zapodam:
Tam dawno, dawno temu, gdy [monster]Skunks[/monster] był jeszcze groźnym demonem, żyła sobie rodzinka (rodzina toma...), na małej wyspie, zwanej RookGaard. Na owej wyspie mieszkał pewien żartowniś/kawalarz o imieniu Bozo, każdemu kogo spotkał, robił niespodziankę w postaci głupiego dowcipu/przekrętu. Pewnego, znienawidzonego przez Toma dnia, spotkał on kobietę o imieniu Zirella. Patrząc na nią, nie umiał się oprzeć pokusie zrobienia 1 z największych żartów w swoim życiu. Polegałowy żart na ...(opuszczone)... Wiedział, że jeśli zrobi go, czekają go poważne konsekwęcje, więc wrobił w to małego synka Zirelli, Toma. Plan był doskonały lecz, był 1 mały szkopół! W mieście znany był ze swoich licznych żarcików i wybryków, więc ktoś mógłby się domyśleć jego winy, i prawda wyszlaby na jaw. Na jego szczęście, wpadł na genialny pomysł, mianowicie,
UPOZOROWAĆ WŁASNĄ ŚMIERĆ! Kilka dni nie pokazywał się nikomu na oczy. Ustalił z Amber, że za kilkaset złotych monet, przewiezie go następnego dnia na daleki kontynent, zwany Mainlandem do najbliszrzego miasta (thais jest najbliżej Rookgaardu, na tamtym kontynencie). Plan nie mógł zawieść! W nocy gdy wszyscy spali, przygotował swoj numer, a kilka godzin przed wschodem słońca, wykopał grób niedaleko wioski. Już o wschodzie słońca, tratwa dobiła do brzegu metropolii. On dotarwszy na brzeg postanowił się ukryć na kilka miesięcy, by sprawa ucichła, po czym zacząć nowe życie na wyspie Doświadczonych... Tom za to został posądzony o wyżądzenie strasznego i upokażającego żartu swojej własnej matce, przez co został przekreślony w oczach wielu mieszkańców rodzinnego miasta...
To moja Historyjeczka... Na 100% nie jest prawdziwa i to ja ja wymyślilem!
Jeśli chodzi o zaczątek nowego qescika, to:
- Intuicja i doświadczenie mi mówi, że nie będzie nowego qestu na rooku jeszcze przez dlugi czas, a to jest tylko mały zalążek historii tibi.
- Mózg mi mówi, że jesli Desert quest, zkładał się z kilkunastu misji połączonych ze sobą, a my wykonujemy tylko Final Room, to to może być quest.
Może troche poszperam, porozmawiam...
@down
Dziękuję

, może zrobie questa o tym?