Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2008, 19:37   #360
Nari
Użytkownik Forum

Nari's Avatar

Data dołączenia: 06 12 2006
Lokacja: www.tibiaspy.com

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post

Naczyc mozna sie odpowiedzialnosci. Dojrzalosc psychiczna i fizyczna po prostu sie osiaga, zycie czesto zmusza, by ta psychiczna dojrzalosc odsiagnac wczesniej, ale tego sie nie nauczysz, jak informacji z ksiazki. Jeden osiagnie dojrzalosc psychiczna w wiek 16 lat, chociaz niczego mu nie brakowalo w domu, a inny w wieku 30 lat bedzie nie dojrzaly.
O prowadzeniu firmy wiem niezby wiele, ale zapewne wiecej niz przecietny 18 latek, z racji tego, ze moi rodzice przez ostatnie kilkanascie lat prowadza przedsiebiorstwa. I przez cale moje zycie umacnialem sie w przekonaniu, ze prowadzenie domu, a firmy ma niewiele wspolnego. Czesto osoby zaniedbujace dom odnosza sukcesy w biznesie i rownie czesto wzorowi gospodarze/gospodynie nie potrafia sobie poradzic w przedsiebiorstwie.

Chetnie poslucham czym usprawiedliwisz morderstwo na niewinnym czlowieku
Nie osiągniesz prawdziwej dojrzałości w obojętnie w jakim wieku. Dojrzałość wynika z doświadczeń na podstawie, których się uczysz. Mówie oczywiście o dojrzałości psychicznej.
Ha zależy co nazywasz wzorową gospodynie i osoby zaniedbujące swój dom. Chodziło mi bardziej o wyuczenie się pewnych odruchów, skojarzeń, czy przyzwyczajeń. Jest to alternatywa, czy po prostu jeden ze sposobów.

Co do tego ostatniego to ja nie usprawiedliwiam żadnych morderstw. Wszystkie potępiam. Łącznie z tymi szerzonymi karami śmierci. A mój główny powód jest taki, że nie chcę ofiarowywać swojego życia państwu. A wszystkie zgody na obojętnie jakie zabójstwa są takowymi. Są akceptacją. I to powtórną. Akceptacja była w Średniowieczu. Akceptacja kary śmierci jako szerzonej sprawiedliwości dla danego państwa była w I i II WŚ. O wszystkich terrorystach i wojnach domowych nie wspominając.

Nari jest offline   Odpowiedz z Cytatem