Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2008, 22:48   #373
Thufir
Użytkownik Forum

Thufir's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2008
Lokacja: Płock

Stan: Na Emeryturze
Świat: Astera
Thufir ma numer GG 9165685
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Jak złamałem sobie nos z wstrząsem mózgu gratis to czułem się świetnie ze względu na to, że mózg tak reaguje po szoku. W gruncie rzeczy nie byłem świadomy i nie czułem bólu. Także moja matka mogłaby sobie mnie zjeść?
Z tą różnicą, że ty już stałeś się świadomą i zdolną do odczuwania bólu istotą, która posiada własny bagaż doświadczeń. A stan, w którym byłeś był chwilowy.
A płód jeszcze nie ma i NIE MIAŁ czegoś takiego. W ogóle.
Także imho matka nie mogła Cię zjeść bo mogłeś sobie tego nie życzyć zanim straciłeś świadomość, albo po przebudzeniu.
Płód sobie nie mógł tego nie życzyć bo jego 'ja' jeszcze nie istnieje.
Cytuj:
Gratulacje inteligencji.
Dziękuję.
Cytuj:
Pijak jak pijak- zła osoba. Przepiła się i padła nie przytomna. Podchodzisz- kopiesz go, a on nic. Nie czuje bólu i nie jest świadomy. Smacznego.
Sytuacja analogiczna. Świadomość, zdolność do odczuwania bólu, bagaż doświadczeń. Wszystko jest nieobecne CHWILOWO. U płodu to jeszcze NIE POWSTAŁO.
Cytuj:
W związku z Twoją niezaprzeczalną inteligencją wyciągnę dla Waszej Ekscelencji wniosek: płód tymczasowo nie czuje bólu. Tak samo jak pijak, i jak ja po wstrząsie mózgu. Comprendes? Wiem, że nie.
Płód nie czuje bólu. BYĆ MOŻE będzie kiedyś czuł, ale póki co to jest tylko zlepek komórek.
Na tej samej zasadzie można mówić, że komórka jajowa i plemnik też tylko tymczasowo nie czują bólu. MURDERER!
Idźmy dalej. Gdyby trzymać się Twojej logiki to jedzenie, które spożywa matka też tylko tymczasowo nie czuje bólu (chodzi o te substancje budulcowe, które złożą się na rozwój płodu, wszak z powietrza się nie wzięliśmy ).
Thufir jest offline   Odpowiedz z Cytatem