Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper
Równouprawnienie nie oznacza zajmowania się tymi samymi rzeczami. I nie chodzi o to, że nie wypada, tylko o to, że przeciętna kobieta do pewnych zadań nadaje się gorzej niż przeciętny mężczyzna. Ot, biologia.
|
Wiem, że nie. Podałem tylko przykład tego, że równouprawnienie daje kobiecie prawo do tego samego co ma mężczyzna. Wiec jak chce pracować w kopalni niech pracuje. Może będzie jej gorzej się tam pracowało ale ma do tego prawo i ma prawo do takiej samej płacy jak męscy górnicy.
Równouprawnienie - temat rzeka.
Cytuj:
No właśnie ja nie widzę żadnego paradoksu. Według mnie kobieta powinna być bardziej niedostępna czy coś w tym stylu, a nie się puszczać z kimś kogo ledwie zna (choć z drugiej strony dobrze, że są i takie bo co to by była za impreza : D), a facet to facet taka już natura xD.
|
Facet to facet, kobieta to kobieta. Według mnie bardzo sztucznie się przyjeło, że kobieta powinna się hamować. Najwyraźniej po tym co widać w dzisiejszych czasach kobiety wcale nie są niedostępne i też kochają uprawiać seks.

A mit niedostępności wziął się z czasów w jakich kiedyś żyliśmi.
Cytuj:
Ja bym czegoś takiego nie napisała; ) Zresztą, to nas nazywa się kurwami a Was maczo.. Chyba cos nie tak.. : x
|
Bo w społeczeństwie dalej panuje mit "Mężczyzny zdobywcy", który powinien rozsiać jak najwięcej swojego nasienia.
Cytuj:
Człowiek to po prostu rozwinięta małpa, nic więcej. Wszystkie istoty mają w pewnym stopniu świadomość jak i instynkt.
|
Tylko, że człowiek (i szympans) jako jedyny posiada SAMOświadomość (wikipedia). I to go wyróżnia.
Cytuj:
Hę? Emocje to właśnie oznaka świadomości.
|
Świadomość to stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Zwykły stan czuwania.
Samoświadomość - świadomość siebie, zdawanie sobie sprawy z doświadczanych aktualnie doznań, emocji, potrzeb, myśli, swoich możliwości, czy ograniczeń, autokoncentracja uwagi.
Mylisz dwa różne pojęcia Michoss.