Zobacz pojedynczy post
stary 31-07-2008, 08:35   #391
Erhion
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 03 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ripper Pokaż post
Równouprawnienie nie oznacza zajmowania się tymi samymi rzeczami. I nie chodzi o to, że nie wypada, tylko o to, że przeciętna kobieta do pewnych zadań nadaje się gorzej niż przeciętny mężczyzna. Ot, biologia.
Wiem, że nie. Podałem tylko przykład tego, że równouprawnienie daje kobiecie prawo do tego samego co ma mężczyzna. Wiec jak chce pracować w kopalni niech pracuje. Może będzie jej gorzej się tam pracowało ale ma do tego prawo i ma prawo do takiej samej płacy jak męscy górnicy.

Równouprawnienie - temat rzeka.

Cytuj:
No właśnie ja nie widzę żadnego paradoksu. Według mnie kobieta powinna być bardziej niedostępna czy coś w tym stylu, a nie się puszczać z kimś kogo ledwie zna (choć z drugiej strony dobrze, że są i takie bo co to by była za impreza : D), a facet to facet taka już natura xD.
Facet to facet, kobieta to kobieta. Według mnie bardzo sztucznie się przyjeło, że kobieta powinna się hamować. Najwyraźniej po tym co widać w dzisiejszych czasach kobiety wcale nie są niedostępne i też kochają uprawiać seks. A mit niedostępności wziął się z czasów w jakich kiedyś żyliśmi.

Cytuj:
Ja bym czegoś takiego nie napisała; ) Zresztą, to nas nazywa się kurwami a Was maczo.. Chyba cos nie tak.. : x
Bo w społeczeństwie dalej panuje mit "Mężczyzny zdobywcy", który powinien rozsiać jak najwięcej swojego nasienia.

Cytuj:
Człowiek to po prostu rozwinięta małpa, nic więcej. Wszystkie istoty mają w pewnym stopniu świadomość jak i instynkt.
Tylko, że człowiek (i szympans) jako jedyny posiada SAMOświadomość (wikipedia). I to go wyróżnia.

Cytuj:
Hę? Emocje to właśnie oznaka świadomości.
Świadomość to stan psychiczny, w którym jednostka zdaje sobie sprawę ze zjawisk wewnętrznych, takich jak własne procesy myślowe, oraz zjawisk zachodzących w środowisku zewnętrznym i jest w stanie reagować na nie (somatycznie lub autonomicznie). Zwykły stan czuwania.

Samoświadomość - świadomość siebie, zdawanie sobie sprawy z doświadczanych aktualnie doznań, emocji, potrzeb, myśli, swoich możliwości, czy ograniczeń, autokoncentracja uwagi.

Mylisz dwa różne pojęcia Michoss.
Erhion jest offline   Odpowiedz z Cytatem