Temat: Wojna
Zobacz pojedynczy post
stary 01-08-2008, 12:41   #8000
shaiboos
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 02 2006

Stan: Początkujący
Świat: Aurea
shaiboos ma numer GG 7840059
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mc'giver Pokaż post
hahahhahaha znowu sie zaczyna poprawiani ortografii naszczescie ja juz nie musze sie pilnowac zeby pisac poprawnie bo mam po pierwsze dysortografie, po drugie nie uzywam juz jezyka polskiego w RL'u mialem to szczescie opuscic kraj kaczora i donalda

dlugo ci zajelo zanim mnie sprawdziles az 20 min.
powiedz nam dlugo szukales linka do forum

Pomijając zupełnie idiotyzm wypowiedzi Eloma pragnąłbym zauważyć, że on nie poprawił Cię w kwestii ortografii tylko merytorycznej. Co prawda to tylko kosmetyka, bo każdy wie o co Ci chodziło i Elom przyczepił się z czystej złośliwości, ale fakt pozostaje taki, że nie ma w jego wypowiedzi nic o twojej ortografii.

Poza tym pisząc, że ty już nie musisz się pilnować, żeby pisać poprawnie strzelasz sobie w stopę. Jeżeli chcesz, aby ktoś rozumiał o czym piszesz musisz zachowywać przynajmniej troszkę samodyscypliny przy pisaniu. To, że usprawiedliwiasz się dysortografią to również samobój, bo wypisujesz sobie w ten sposób tragiczną etykietkę. To, że masz dysortografię powinno dodatkowo motywować Cię do tego, aby pisać poprawnie, pracować nad sobą.

Argument o wyjeździe jest także nie trafiony. Po pierwsze piszesz na forum polskojęzycznym, po polsku i do Polaków więc nie ma znaczenia, że piszesz z innego kraju i nie mówisz zazwyczaj po polsku. Po drugie dysortografia tyczy się trudności w zapamiętywaniu i rozumieniu zasad gramatycznych w ogóle, a nie tylko konkretnego języka, więc to kolejny argument za tym abyś pracował nad swoją dysortografią. Tego można się wyuczyć - uczciwą pracą i "mocnym postanowieniem poprawy".

Piszesz że miałeś "szczęście" opuścić Polskę. Jeżeli naprawdę to dla Ciebie szczęście wypadałoby zachować to dla Siebie, a jeżeli nie to powinieneś postarać się coś zrobić dla "tego" kraju, aby był taki jaki chcesz. Krytykując innych i samemu nic nie robiąc nie zdziałasz nic, a tylko może to sprawić, że ludzie nie będą Cię postrzegać najlepiej.