Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari
Dlatego dla Ciebie płód pozostanie zlepkiem komórek, a dla mnie możliwością życia. Dla Ciebie aborcja to usunięcie zlepka komórek, a dla mnie to symbol oddania życia w czyjeś ręce. Wszelkiego możliwego życia.
|
Nie do końca rozumiem Twój cały wywód, jednak odniosą się do tego.
Tak, dla mnie płód jest zlepkiem komórek. Ale to jest fakt obiektywny i temu nie zaprzeczysz. Ale jednocześnie jest też możliwością życia i temu ja nie zaprzeczę. Jednak gwałt na kobiecie także jest możliwością życia. Po prostu ja nie uważam, że możliwość to coś wyjątkowego, ja uważam, że samo życia jest wyjątkowe a nie jego możliwość.
Ps. To jest ofc troszku uproszczone, wszak płód też żyję. Ale mowa tu o tym rodzaju życia jakim jest np. życia psa czy człowieka, a nie np. marchewki.
Cytuj:
Wiem, że nie. Podałem tylko przykład tego, że równouprawnienie daje kobiecie prawo do tego samego co ma mężczyzna. Wiec jak chce pracować w kopalni niech pracuje. Może będzie jej gorzej się tam pracowało ale ma do tego prawo i ma prawo do takiej samej płacy jak męscy górnicy.
|
Oczywiście ma prawo. Jeżeli będzie tak samo wydajnie pracowała. Jeżeli nie, to pracodawca powinien mieć prawo ją zwolnić, albo mniej płacić.
Cytuj:
Kontroluj sie chlopie...obraziles w tym miejscu mojego ojca, mojego brata (i w przyszlosci mnie). Razi mnie cos takiego, jak nie byles w wojsku - nie pisz bzdur, bo mozesz zle skonczyc.
|
Man, to był żart na moje oko