Zbanowany
Data dołączenia: 01 07 2008
Lokacja: Bedrock
Świat: Prehistoryczny
|
Cytuj:
Po co mają podawać cenę jak co chwilę się zmienia kurs euro, a i tak przy składaniu zobaczysz aktualną cenę??
|
Bo może nie wiedzą, że można od razu zapłacić w złotówkach, bez cackania się z kantorami jak dawniej?
@UP x2
Zauważ, że co inteligentniejsze jednostki nie mają pretensji do Droma o to, czy sprzedaje PACCe za 95 zł, czy 9500 zł. On prowadzi firmę, on ustala cenę i jak na tym zarabia - OK. Sramy się o cenzurę na forum. Całego tego cyrku by nie było, jakby Drom uczciwie poinformował o nowej metodzie kupienia PACC (i podał odpowiednią cenę). Nie mam zamiaru powtarzać wszystkiego piąty raz, podam cytaty z TORGa:
Cytuj:
Tu w ogóle nie chodzi o to, po ile kto sprzedaje pacce. Wiemy, że jego firma jest legalna, płaci podatki, zarabia tylko kilka złotówek od jednego zamówienia. Jak dla mnie może nawet wspierać Caritas, tylko, że nam wszystkim chodzi o zupełnie coś innego. Nikt nie ma pretensji o cene, jaką Drom oferuje za swoje usługi. Może i sprzedawać po 1000zł i guzik nas/mnie to obchodzi. Bo nam chodzi o cenzure na forum tibia.pl. I nie mówie tutaj o tematach pod tytułem "Drom to złodziej", czy też "Skopać Droma".
Wszystko zaczęło sie od tego, że ktoś w niusie usunął info na temat cen pacca. Kilki userów to zauważyło i zaczęli załakładać tematy właśnie z zapytaniem o to, dlaczego sie tak stało. Kadra tibii.pl zamisat im krótko odpowiedzieć w jednym poście ucinającym dyskucje co i jak, zaczęła ich banować (bez większego powodu! i to odrazu permem) oraz usuwać tematy z niewygodnymi dla nich pytaniami. Popełnili oni ogromny błąd, bo co raz więcej osób stawło w obronie tych niesłusznie zbanowanych, przez co co raz więcej osób zaczęło zwracać uwage na całą sprawe.
Słyszałem też o przypadku, gdzie pewnien user założył na forum poradnik 'Jak kupić Pacca' nowymi metodami, gdzie były podane też ceny jakie należy przelać, żeby owego pacca otrzymać. Dostał on - uwaga! - bana na ip!
Więc właśnie jeszcze raz - tu nie chodzi o to, czy Drom sprzedaje pacce po 63, 95 czy 2500 złotych. Tu chodzi o zachowanie kadry tibii.pl i o banowanie userów i o cenzura jaka tam panuje.
|
Cytuj:
bo co stalo na przeszkodzie, aby napisac cala prawde? ze PACCa moze kupic kazdy samodzielnie 30% taniej, o ile ma konto bankowe i potrafi robic przelewy, uzupelniajac to informacja, ze firma DROM nadal bedzie dzialac dla tych, ktorzy chca wesprzec serwis, aby mozliwe bylo utrzymanie strony, fundowanie nagrod i organizowanie konkursow?
a w ten sposob masa ludzi ma, uzasadnione moim zdaniem, pretensje i czuje sie oszukana.
naprawde uwazasz, ze ta akcja w jakikolwiek sposob pomogla w ratowaniu firmy DROM i/lub serwisu t.pl? ze byla przemyslana, rozsadna i na poziomie? mysle, ze nie.
kwestia teraz, czy zaloga t.pl ma wystarczajacy poziom, zeby przyznac sie do bledu, przeprosic uzytkownikow i odbanowac tych, ktorzy niczym nie zasluzyli sobie na bana (co wcale nie znaczy wszystkich, bo wielu sobie zasluzylo ; )
a wtedy DROM nadal bedzie mogl sprzedawac PACCe po takiej, a nie innej cenie - i zapewne znajda sie tacy, ktorzy dla dobra serwisu je kupia - ale wtedy beda wiedzieli co robia i dlaczego placa wiecej i nie beda czuli sie oszukani.
|
I fajnie by było, gdyby w końcu szefostwo Tibii.pl się w końcu wypowiedziało o całej tej sprawie.
Aha, jakby ten post miał być usunięty, wiedźcie, że się nie poddam w dążeniu do prawdy
Dziękuję.
|